BÚÉK2010! – AZK + Artical Session Szilveszter

AZK – Sárvár, Nádasdy-vár Pinceklub és aula, 2009. december 31., 19:00–06:00

buek_2010

 

Válság ide, vagy oda, az AZK és az Artical Session idén még erősebb felhozatallal készül elválni kétezerkilenctől, mint tavaly 2008-tól. Két zenekar is játszani fog a piceklubban, az aulában pedig 6 nívós DJ pörget reggelig. Idén is lesznek VJ-k is, a belépők ennek ellenére nem drágultak, sőt elővételben még olcsóbbak, mint tavaly. A rendezvényt a PANKKK támogatja. A részletek, biok, videok következnek most, mivel azonban a fellépők listája meglehetősen hosszú, válasszon a listából a hőn áhított információ egyszerűbb eléréséhez:

PINCEKLUB

Kipu zenekar
Atakám zenekar
twickkk music

AULA

Llkrndsz (artical)
Paul
Kiddo (weisskalt/blauwarm rec.)
Dj Savage (legend/vestax/killtech)
+ Special Guest
Greg Smith
VJ Spook
„i”

Jegyinformáció


PINCEKLUB

KIPU zenekarhttp://www.kipu.huhttp://myspace.com/kipuband

kipu

A Kipu (Fekete Gyula – ének/gitár, Katona Attila – basszusgitár, Riethmüller Róbert – dob) 2006 nyarán alakult Velencén. 2008-ban a zenekar megnyerte a Fishing on Orfű tehetségkutatóját. 2009 februárjában pedig lehetősége nyílt egy EP-t készíteni Lovasi András stúdiójában, Tövisházi Ambrus producer segítségével. Az anyag a „Részegen mindenki szerelmes” címet kapta. 2009 nyarán felléptek a Fishing on Orfű fesztiválon is, emellett már többször voltak a Kiscsillag, egyszer pedig az Erik Sumo Band és a Hollywoodoo vendégzenekara. Felléptek a the Pfl, a Betterfly és az eSKAbbe zenekarokkal több alkalommal is. A gyöngyösi tehetségkutatón is díjazottak lettek, az idei évben pedig fellépnek a 30Y, a Vad Fruttik, a Nils és a Supernem társaságában is.

http://www.kipu.hu
http://myspace.com/kipuband

« ugrás az elejére »


ATAKÁM zenekarhttp://myspace.com/atakam

atakam_2010

Jónéhány év kihagyása után idén először helyi színek is képviseltetik magukat a szilveszteri műsoron. Az Atakámot láthattuk már többször a Pinceklubban, de adtak tüzes koncertet kiállításmegnyitón is. A 2009-es Vármeeting Nemzetközi Motoros Találkozó és Rockfesztivál rendezvény második napján szintén letették a névjegyüket. A zenekar tagjai más formációkból már ismertek, a gitáros Molnár Sándor és a basszusgitáros Szarka Sándor jelenleg is játszanak a Konkoly együttesben, a dobos Horváth István a Dandiesben és A Gátnálban ütött. A természetesen tiszta hangú énekesnő pedig – aki ha kell, billentyűn is kísér – Szabó Kriszti, neki az első zenekara az Atakám. Az Atakám formáció egyébiránt többnyire Black Sabbath nótákat játszik, elsősorban a Dio-korszakból. A feldolgozások között szerepel a repertoárjukban Steppenwolf, AC/DC, Deep Purple, System of a Down és Jimi Hendrix is.

http://myspace.com/atakam

« ugrás az elejére »


A koncertek után hajnalig twickkk music a pinceklubban tradicionális underground himnuszokkal és friss felvételekkel.

« ugrás az elejére »


AULA

Llkrndszartical

A szilvesztereste elektronikus zenei házigazdája llkrndsz, vagyis az artical session és egyéb rendezvénysorozatok főszervezője lesz. 1995-1996 tájékán fertőzte meg az elektronikus zene, amiből azóta sem sikerült felépülnie. A korai években a klasszikus jungle és drum ‘n’ bass minden ága hatott rá, majd a 2000-es években bejött a képbe a breakbeat és a 4/4-, végül a dubstep és a kísérleti elektronika is. 2004 környékén kezdett el szelektorkodni egy akkor induló rendezvénysorozat és a zene szeretetének hatására. A mai napig nem rendelkezik saját technikával, amolyan „hoboszelektorként” azonban már több városba, és buliba is sikerült eljutnia. Célja, hogy minél több furcsa és érdekes zenét juttasson az arra nyitott fülekbe. Filozófiája, szerint soha nem a név, vagy a makulátlan profizmus számít, hanem, hogy mit lehet közvetíteni a zene által és mennyire tudunk alázattal lenni annak irányába. Stílusismertetőként talán a „dühös dobok, melankolikus dubok” kifejezéssel írhatók le leginkább az általa játszott zenék. Szilvesztereste is több irányzatot érintő energikus szettre számíthatunk tőle.

myspace.com/articalsession
www.articalsession.freeblog.hu

« ugrás az elejére »


Paul

Körülbelül 2000-et írtunk, mikor Paul érdeklődni kezdett a lemezpörgetés szenvedélye iránt. Több ismerős, barát támogatta ezen az úton, szavaival élve: remélhetőleg nem hiába. Azóta megfordult már pár helyen (Artical Session, Shooting Star, Chichago Club, stb.) de manapság már csak ismerősök, barátok meghívását vállalja, segítve őket egy igazi rongyrázós hangulat megteremtésében. Stílusismertető, zenei jellemzése az alábbi gyűjtő nevekkel írható le talán: földet taposó minimaltól kezdve a goa-trance-n át egy kis breakbeatet és drum ‘n’ bass-t is érintve egészen a hard technoig. Szilveszter estéjén ő fogja begyújtani a hangulat lőporos hordóját ráhangoló drum ‘n’ bass szettjével, amiben a legnagyobb tánctérbombák és klubhimnuszok biztos, hogy fellelhetőek lesznek!

myspace.com/492917287

« ugrás az elejére »


Dj Savage (legend/vestax/killtech)

Sok évvel ezelőtt, amikor még nagyban rock koncerteken headbangelt és a hangszereket nyúzta, elkezdett érlelődni az elektronika iránti kíváncsisága is, első saját technikájának megvásárlása viszont csak pár évvel ezelőttre datálható. Legnagyobb segítséget a Tilos rádió műsorai nyújtották számára. Továbbá külföldről Ed Rush és Dieselboy, míg itthonról Palotai és Cadik voltak rá nagy hatással, de ahogy ez lenni szokott nyílt az olló és egyre-másra jöttek a földalatti stílusok, így először a drum&bass, majd a hip-hop, breakbeat, hardcore, breakcore és a dubstep is lieblinggé vált számára.

A szarvasi Savage manapság az egyik legaktívabb dj hazánk drum&bass színterén. A 2008-as évben 70 ízben sikerült az ország legkülönbözőbb pontjain (például Szerbia és Románia) és néhány határon túli partin megfordulnia.

Olyan hazai előadókkal szerepelt, mint Palotai, Cadik, Ludmilla, Sanyiman, SKC, Mystification, Numek. Külföldről pedig SPL (USA), B Key (UK), Khanage (UK), Bong-ra (NL), Antichristus/Peter Kurten (BEL), Kriotek (RO), Proktah (GER), Thumpa (UK). A Legend Lifestyle & Clothing ruhacég tavaly, a Vestax DJ technika pedig idén év eleje óta támogatja.

Szettjeiben sokféle stílus felcsendül, a drum&bass éneklős liquidjeitől a masszívabb techstep és neurofunk muzsikákon keresztül a kőkemény technoid és breakcore zenékig.

Subculture Revolution névre keresztelt és Mc Fantommal igazgatott mozgalma, partyszervezése és rádióműsora, melynek célja az elektronikus zene bemutatása az avatatlan fülek számára, nagyon sok zenei stílusba enged bepillantást, például: hiphop, breakbeat, house, hardcore, dubstep, funk, dub, …stb. Emellett több vidéki partisorozat rezidense és szervezője, valamint nemrégiben 2 külföldi promotercsapat társszervezésére is felkérték. Visszatérő vendég az ismert Tilos Rádióban és több budapesti partisorozaton is, mint például a Need4Speed vagy a Hardcore Explosion, valamint fellépett már a Bladerunnaz által szervezett Therapy Session keretein belül is. Volt szerencséje megfordulni több hazai fesztiválon, például Hegyalja Fesztivál, SZIN, LEN és SZOFI napok.

Savage rendkívül széles palettáról szelektál, így egy változatos, de mindenképp ütős szettet kaphatunk tőle. Közeljövőbeli fellépései Szerbia új erőre kapott északi underground központjában Szabadkán, a szlovákiai Pozsonyban, vagy épp Csehország Brnojában lesznek, előtte azonban nálunk Sárváron mutatja be, hogy mi is az ő definíciója a szubkulturális forradalomról!

myspace.com/szavazs
Savage a Bandlanden
Savage a DJBeasten

« ugrás az elejére »


+ Special Guest

Az est egy meglepetésvendéget is tartogat. Akiről annyit árulunk el elöljáróban, hogy produkciója méltán nyerte már el a nagyérdemű közönség tetszését, illetve youtube-on felellhető kisvideóját eddig több mint 150 000-en látták, ami után nem kérdéses, hogy a hangulatfaktor meddig fog kilengeni produkciója hallatán. Találgatni, lehet, meghallgatni viszont kötelező!

« ugrás az elejére »


Kiddo (weisskalt/blauwarm rec.)

Kiddot 3 szóval jellemezhetjük a legjobban, mégpedig: Experimental, IDM, Minimalist. Kicsit bővebben pedig egy olyan fiatalembert tisztelhetünk a Kiddo művésznév leple alatt, aki már gyerekkorában a zene rabjává vált. Így felnőttkori terveiben nem az szerepelt, hogy űrhajós lesz, hanem zenész, méghozzá olyan zenész, aki a fejében megszülető víziókat hangok formájában a világra szabadítja! Az első és egyben végső inspirációt a francia Emmanuel Top zenéje/munkássága adta számára, majd azon kapta magát, hogy ő is lemezeket pörget a helyi klubban, illetve sufniproducerkedik. Ízlését, illetve saját trackjeit olyan DJ-k, producerek befolyásolták, mint pl: Orbital, Laurent Garnier, Portishead, Trentemoller, Gui Borato, The Doors, Dave Tipper, Habersham, Leftfield, Led Zeppelin vagy a Rekleiner. Jelenleg a Német Weisskalt/Blauwarm kiadó igazolt művésze ahol 2 hangzóanyaga is megjelent, mégpedig a „Dresscode: Undefined” LP [Wk/Bw 012], illetve a „20 minutes to midnight” EP [Wk/Bw 015]. Ezen tényeket leírva kijelenthetjük, hogy egy komoly és változatos szettre számíthatunk Kiddotól az újév első napjának hajnali óráiban!

myspace.com/thekiddob
myspace.com/wkbw

« ugrás az elejére »


Greg Smith

Greg Smith lesz Kiddo úr harcostársa az újév első reggeli óráiban! Nézzük, ki is ez a nem túl beszédes ember! Saját szavai beszéljenek most róla: Greg Smith-nek hívnak és már jó ideje foglalkozom zenéléssel, ami egészen a gyermekkoromig nyúlik vissza. A történet a gitárral kezdődött, amivel kb 7-8 évesen ismerkedtem meg, és ha nem is elsőre, de idővel megkedveltem, sőt valósággal beleszerettem. Ettől fogva a zene a részemmé vált. Az elektronikus zenével és annak komponálásával kicsit később kezdtem el foglalkozni, kb. 2000 környékén. Zenéimre sok stílus hatással volt, mint például a progressive, electro, alternative és egy kis deephouse is. Szerintem a legtöbb producernek van egy meghatározott stílusa, amit tűzön-vízen át végigvisz, holott az ember folyamatosan változik és nem lehet csak ugyanabból az ötletből kiindulni. Próbáltam és próbálok mindig valami újat alkotni. A DJ-zéssel egy kicsivel korábban kezdtem el foglalkozni, mint a zeneírással, de inkább egy időre tenném a kettőt. Én magamat inkább zeneszerzőnek tartom, mint DJ-nek, viszont mindakettőnek megvan a szépsége. Több karaktert nem is fecsérelnék, inkább beszéljenek helyettem a Beatek!

myspace.com/djgregsmithmusic

« ugrás az elejére »


VJ Spook

A lemezlovasok mellett a vizuális élmény is egyre fontosabb a jelenkor underground partijain, melyről a szilveszteri happeningen a DJ Savage-dzsel érkező VJ Spook gondoskodik. Prezentációival jópárszor varázsolta már el a közönséget a Drum ‘n’ Bass területén. Szeretett Mezőtúr városában az egyik ilyen alkalommal ismerkedett meg DJ Savage-dzsel, későbbi együttműködéseik azóta is hatalmas hangulatot teremtenek. Szeged városát kedvelők a Szin Ice fesztiválon és a Wemsical Present’s által rendezett partikon is többször láthatták Spook vizuális alkotásait. Reméljük, az idei szilveszteren újból mutat pár finomságot a közönségnek.

« ugrás az elejére »


„i”

Mielőtt éjfélt üt az óra az év utolsó estjén, addig a „i” úr által összeállított vizuálanyag szolgáltatja majd az aula vendégei számára a szemcukorkát. Az említett illető munkája a közel 2000-es látogatottságot elérő artical session promofilm is. De ismerhetjük lelkes szelektorként is, mivel több bulin mutatta már be kedvenc zenéit is. Ezen estre egy izgalmas vizuálanyag összeállítását vállalta be a bulizáson túl. Halkan megjegyzem, a 2010-es évben érkezik a kettes számú promovideó, ami szintén az ő keze munkáját dícséri majd.

http://www.youtube.com/watch?v=xSicfkAgWD4
http://www.youtube.com/watch?v=BTUQS4-YYjo&feature=related

« ugrás az elejére »


A rendezvényre belépőjegyek december 15-étől kaphatók a Kuglizó Sörözőben, a TNT Lemezboltban és a Nádasdy-vár Művelődési Központban. Az elővételes jegyek ára: 1500,- Ft, a helyszínen 2000,- Ft a beugró.

Ha csoportosan jöttök, akkor a helyszínen minden ötösfogat egy tagja grátisz léphet be. FIGYELEM, ez az akció csak a helyszínen váltott jegyekre érvényes!

« ugrás az elejére »

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára