Nagámi: 6van–IV – kiállításmegnyitó a Galeria Arcis-ban

Nagámi szobrászművész 6van–IV című kiállítása nyílt meg 2015. november 8-án délelőtt, a Nádasdy-vár Galeria Arcis kiállítótermében.

A tárlat házigazdája, a Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója, Kondor János, mint egyéni hangú, karakteres, mással össze nem téveszthető kortárs magyar alkotót köszöntötte a művészt, aki érezhető tisztelettel nyúl a felhasznált anyaghoz.

A kiállítást megynitó Fábián László Nagámi plasztikáiban a hagyományok ismétlésével szakító új gondolatiság kifutására hívta fel a figyelmet. Arra az új gondolatiságra, amely markánsan felvetődött már a XX. század izmusaiban is. Nagámi művészetével kapcsolatban a kubista, posztkubista, minimal art cimkéket lehet előhúzni, de a legfontosabb, hogy plasztikáiban megjelenik az énnel való szembesülés. Amennyire a szobrok inkább a gondolatiság közvetítői, úgy jelenik meg a művész saját kézjegye grafikai munkáiban – mondta el Fábián László, majd az egyfelől érzelmi, másfelől racionális megközelítést javasolta a munkák befogadásához.

A kiállítás 2015. december 6-áig látogatható a könyvtár nyitvatartási idejében.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára