Mike Parker’s Unified Theory – amerikai–lengyel jazz-szeánsz

Június 5-én lesz a következő jó alkalom egy jazz-szeánszra. Ahogy a múlt alkalommal, ezúttal is különleges internacionális összetételű formációt láthatunk – a Mike Parker’s Unfied Theory-t amerikai és krakkói zenészek alkotják.

A Mike Parker’s Unified Theory egy nemzetközi dzsesszprojekt, amelyet a New York-i zeneszerző-bőgős, Mike Parker alapított. Ötvözik a dzsessz, a rock, a hip-hop, a funk, az avantgárd és a klasszikus romantikus zenét, egyaránt fontosnak tartják a kompozíciót és az improvizációt. Első lemezük 2011-ben jelent meg New Yorkban, azelőtt, hogy Mike Parker Európába költözött. Zenekarát Krakkóban formálta újjá, ahol csatlakozott hozzá négy lengyel zenész a legkiválóbb fiatal tehetségek közül, hogy létrehozzanak egy energikus, de eredeti muzsikát. Különböző formációk képviselőiként mindannyian nyertesei voltak már a Tarnow-i Nemzetközi Dzsesszversenynek és a Nemzetközi Ifjúsági Dzsesszversenynek, és számos egyéni díjat is szereztek.

Mike Parker tizennégy éves korában kezdett basszusgitáron játszani. Tizenhét éves korában már rendszeresen fellépett New York-i funk-rock zenekarokban. Ebben az időben kezdett el mélyebben érdeklődni a dzsessz iránt. A Skidmore Collage hallgatójaként a zene mellett fejlődéspszichológiát tanult. Vendéghallgatója volt az amszterdami konzervatóriumnak. Kitüntetéssel végzett a főiskolán, és egyaránt elnyerte a  Joseph Garrison Parker-díjat a tudományok és a művészet terén. Olyan világhírű zenészekkel lépett fel, mint például John Scofield és Chris Potter. Számos koncertet adott Amerikában és Európában. Napjainkban Krakkóban él, ahol hamar a dzsessz-színtér meghatározó szereplőjévé vált. 


 

Sławek Pezda – tenorszaxofon • Bartek Prucnal – altszaxofon • Cyprian Baszyński – trombita • Mike Parker – bőgő • Dawid Fortuna – dob

Helyszín: Sárvár, Nádasdy Ferenc Múzeum díszterme
Dátum: 2013. június 5. (szerda) 19:00
Belépődíj: 1500,- Ft

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára