Mihácsi Teodóra – Szicília – fotókiállítás a vár Folyosó Galériájában

A sárvári Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár tisztelettel meghívja Önt és barátait 2013. augusztus 9-én (pénteken) 17 órára, a Nádasdy-vár Folyosó Galéria kiállítótermébe Mihácsi Teodóra Szicília című fotókiállításának megnyitójára. A kiállítást megnyitja: Benkő Sándor fotóriporter. A kiállítás megtekinthető 2013. szeptember 1-jéig, naponta: 10–18 óráig.

Egy pár szóban szeretnék bemutatkozni. Mihácsi Teodóra vagyok, Szicíliában élek már két és fél éve. Úgy alakult, hogy oda szólított a munka, amit aztán így utólag már nem is bánok. Körülbelül 12 éves lehettem, amikor megkaptam első szalagos fényképezőgépemet, amivel hópelyheket és csibe lábnyomokat kezdtem el fotózni a sárban :) Aztán jóval később, úgy öt évvel ezelőtt sikerült beszereznem egy kicsit komolyabb gépet, és elkezdtem mélyebben foglalkozni a fénnyel, a fotózással.

Szicília gyönyörű hely, ezt mindannyian tudjuk vagy el tudjuk képzelni. A kiállítás célja, hogy úgy mutassam meg a helyet, ahol élek, ahogy én látom. Imádok csak úgy sétálgatni az utcákon, és lencsevégre kapni pillanatokat, új és érdekes dolgokat, helyeket. Szicília egy vadregényes táj, az emberek, a helyek… mintha csak egy elveszett világ lenne itt :)

A képekről azt mondanám: Minden, ami Szicília. Egy alkalommal, mikor Segestára kirándultam, találkoztam egy rókával. Mindössze pár méterre ücsörgött tőlem, de nem tűnt betegnek, viszont nagyon szerette, hogy fényképeztem. Pár perc múlva felállt, és pár méterrel távolabb ismét leült. Így sikerült több felvételt is készítenem róla. A mai napig a kedvenc képeim egyike.

Ha röviden kellene bemutatnom Szicíliát, akkor azt mondanám, napsütés, gyönyörű táj, gyümölcsök, finom ételek, hangulatos és gyakran (hangos) emberek, kaotikus közlekedés és vallás. Főként ezeket a témákat igyekeztem megörökíteni. Így szeretnék egy kis szeletet adni mindenkinek Szicíliából és az élményeimből.

Mihácsi Teodóra

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára