Mesterhármas az AZK-ban: Hangmás, Esti Kornél, The Headless Trio (+bio, +video)

AZK – Sárvár, Nádasdy-vár Pinceklub, 2011. május 13. (péntek), 21:00 • belépő: 1000,- Ft

   
   plakát »

 

A nyári szezon kezdete előtti nagydurranásnak ígérkezik a május 13-i AZK. Három magasszínvonalú és rétegkörökben már nagyon is jól ismert zenekar koncertezik nálunk, mindhárman elsőízben. A Hangmásról, a The Headless Trioról és az Esti Kornélról van szó.

Részletek, nyalánkságok:


Hangmás – http://www.hangmas.hu

Funeral partyk – végtelen éjszakák: szuggesztív színpadi megjelenés, zaj és káosz, amit kimért és merev dallamok váltanak. Szokatlan effektek, sodró dob/basszus ütemek, karcos gitárok és szőnyegszintetizátor. Mindezek tetejében pedig ott vannak az énekes/frontember szlogenszerű szövegei.

A Hangmást nehéz elhelyezni bármilyen zenei kategóriába. Zenéjükben felfedezhető a disco-electro-punk hármas, a korai new wave és a garázs-rock is. Első koncertjeiktől kezdve jellemző rájuk, hogy frenetikus zenéjük könnyedén magával ragadja a közönséget.

A zenekar 2007 októberében adta ki bemutatkozó albumát Funeral Party Budapest címmel, amit a kritika és az egyre növekvő közönségük is nagy lelkesedéssel fogadott. Első videoklipjük, mely a We Are Modern című dalhoz készült, hamar fölkapaszkodott a Magyar MTV Top50 Selection ötödik helyére és a csatorna Swung című műsorában is bemutatkozhattak. A We Are Modernt a francia Transmusicales Festival is fölfedezte magának, és meghívták a zenekart 2008 decemberében játszani. A szám a rendezvény egyik hivatalos slágerévé vált, ami több helyi TV- és rádió megjelenést is eredményezett. A zenekar a francia fellépések mellett több külföldi fesztiválon is szerepelt, Bécsben és a környező országokban rendszeresen megfordultak.

Időközben befejezték második videoklipjüket is a Copy-Paste-hez, amit Prágában, mindössze egy éjszaka alatt forgattak Simon Safranek, cseh rendező és videó művész irányítása alatt, aki első klipjük alkotója is egyben.

2008 októberében kezdték el második lemezük, a Valaki ma este megsérülhet felvételeit, melynek lemezbemutató koncertje 2009. október 8-án volt az A38 hajón, Péterfy Bori vendégszereplésével. Ezt beharangozva jelent meg a 4 számos Plastic Tracks EP, amire Karányi Dani, a Headshotboyz és Kőváry Péter (Neo) készítettek remixeket. A második lemez tekinthető az első folytatásának is, de élesebb, hidegebb hangulatú, a számok pedig nyersebbek és durvábbak. A Valaki ma este megsérülhet a hajnali órákban játszódik, amikor mindenki az utolsókat rúgja. A szövegek az elmúlt év személyes élményeit dolgozzák fel: központi téma itt is a második, a rejtett, a titkos éjszakai élet, a szélsőséges érzelmek illetve az azok hiánya felett érzett tanácstalanság, zavar.

„A Valaki Ma Este Megsérülhet egy permanens erekció, a party egy percre sem ül le. A dobok végig diszkóra pattognak, a gitárok végig lefelé pengetődnek, a szintiszőnyeg az új hullám sötét oldala felé húz, a basszus pumpál, Endre pedig Ian Curtist testesíti meg.” (est.hu)

„Jól hallható, hogy (valószínűleg a koncertrutin hatására) a Hangmás a maximális hatást tartja szem előtt, az énekdallamoktól és refrénektől kezdve egészen az intrókig és kiállásokig. És tudja is, hogyan kell hatást elérni…” (quart.hu)

Így jellemezték a kritikák a második lemezt, amit rengeteg vidéki és fővárosi fellépés követett, a Katonák voltunk pedig a RadioCafé top 10-es listáján a 8. helyezést érte el. Május elején forgattak egy videót ehhez a dalhoz, Merényi Dávid rendezésében. Ősszel megmutatták magukat Belgiumban, az ország egyik legnépszerűbb fesztiválján és Magyarország legnagyobb városaiba is eljutottak. 2011-ben tovább folytatják az elkezdett turnét, sorban készítik az új számokat az őszre várható harmadik nagylemezre, aminek Darabokban című beharangozó dalához már el is készült a Corvintetőn, Veszéjes Áron irányításával forgatott koncertvideó is.

Hangmás honlap »


The Headless Trio – Facebook oldaluk

Tagok: Jakab András – gitár/ének, Bányai Gábor – basszusgitár, Papp Sámuel – billentyűk, Csobó Dominik – dob

A banda zenei irányzata nehezen behatárolható, valahol a progresszív rock és a grunge között helyezkedik el. Zenéjükre jellemző az erőteljes ének és a néhol posztrockba hajló dallamvilág. A pécsi klubélet állandó résztvevő

The Headless Trio a myspace-en »


Esti Kornél – http://www.estikornelband.hu/

az esti kornélt 2006 nyarán alapította néhány mezőtúri fiatal egy önkényesen próbateremmé átalakított mélygarázsban. októberben már koncerteztünk, amely zajos volt, talán kellőképpen szörnyű is, de szép lassan kiismertük egymást, az egymás után születő saját dalok és közönségünk visszajelzései hatására pedig mielőbbi célunkká vált saját hangunk megtalálása.

a következő évben első szárnypróbálgatásaink lenyomataként elkészítettünk két házilag felvett demoanyagot, amelyeken 4 – 4 saját szerzemény kapott helyet. az utóbbi címadó dalából, a panodrámából videoklip is készült vad róbert rendezésében. közben egyre többet koncerteztünk, mostmár nemcsak a környéken, hanem a fővárosban is. néhány doboscserét követően ez év végére összeállt a jelenlegi felállás.

2008 a tehetségkutatók éve volt. szentesen kvázi elsők lettünk, tatabányán különdíjasok, novemberben pedig a borsodi zenei fesztiválok tehetségkutatójának nyerteseként továbbjutottunk azinternational live award bécsi középdöntőjébe, amely a következő év húsvétján került megrendezésre. így locsolkodni nem mehettünk, viszont értékes tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak.

2009 mindenképp fontos év számunkra. egyrészt megadatott a lehetőség olyan zenekarok társaságában koncertezni, mint a kiscsillag, a hs7 vagy a pál utcai fiúk. másrészt ezen a nyáron felvettük első nagylemezünk anyagát. mindeközben a nyári fesztiválok színpadjain is bizonyíthattunk (pannónia fesztivál, fishing on orfű, hegyalja, efott, szin).

első nagylemezünk, az „egytől egyig” 2009 novemberében jelent meg a megadó kiadó gondozásában. nem sokkal az album megjelenése után a kispál és a borz őszi turnéjának vendégeként szerepeltünk többek között a petőfi csarnokban, valamint a corvintetőn hivatalosan is megtartottuk első lemezbemutatónkat.

idén tavasszal elkészült második videoklipünk a ki van kint? című számunkra (ugyancsak vad robi rendezésében), közben születnek az új dalok. nyáron sok egyéb helyszín mellett a sziget fesztivál nagyszínpadán láthattok minket a kispál és a borz vendégeként a zenekar búcsúkoncertjén.

Esti Kornél honlap »


Facebook event itt

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára