Megint tollat fogott a véső helyett a szobrász

A Nádasdy-vár házasságkötő termében került sor Németh Mihály szobrászművész Magamnak dünnyögök című új kötetének bemutatójára.

Másfél évtizedes budapesti tartózkodástól eltekintve, mikor is a Képzőművészeti Főiskolára járt és művészként dolgozott a fővárosban, Németh Mihály szobrász tulajdonképpen mindig is Sárváron élt és alkotott. Számára ez a város jelentette, jelenti az életet, az alkotáshoz elengedhetetlen, ihletet adó aurát, mely nélkül a művészi termékenység nem létezik.

Ezúttal az ihletet adó aura nem vésőt, hanem tollat adott a mesterkezébe. A Nádasdy-várban május 4-én tartott kötetbemutatón a művész papírra vetett gondolataival ismerkedhetett meg az összegyűlt közönség.

A könyvbemutatót vezető Markó Péter szociológus úgy fogalmazott, hogy Németh Mihály eddig napvilágot látott két önéletrajzi elemekkel átitatott kötetéből nagyon szépen rajzolódik ki az egykori Sárvár, ahol a szerző megélte gyerekkorát.

A szobrász a kötetbemutatón arra kérte a jelenlévőket, hogy reagáljanak, mondják el véleményüket a könyvben leírtakról, mert kíváncsi lenne rá, hogy ezúttal mit vétkezett. Az életrajzi ihletés mellett a mester dünnyögései során tollát azért többször vitriolba is mártotta. Egy, a mai közéletet ostorozó és megszívlelendő gondolat a könyvből: „A politika ma már odáig fejlődött, hogy aki nem akar részt venni valami zavaros, fortélyos üzelmekben, az akaratán kívül is részt vesz benne.”

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára