Lehetőségek Napja – 2013-ban is összművészeti találka

Tavaly a Láthatatlan Sárvár mai arculatának premierje volt az apropó arra, hogy a környék művészetekre fogékony, kreatív és aktív fiataljait összetalálkoztassuk egy időben, egy helyen. A mottó idén is ugyanaz: „Amit el tudsz képzelni, az nem lehetetlen” – a lehetőség nem csak elméletben adott…

lehetetlenseg

Az összművészeti találka lényege, hogy a kifejezés valódi értelmében teret engedjen az ifjúság szellemi szárnyalásához. A programra a belépő csak egy kreatív ötlet, művészethez való elkötelezettség és az ezekhez szükséges elengedhetetlen hit. A művészeti ágakat, illetve idén az életmóddal és a környezettudatosságal kapcsolatos ötleteket is a Nádasdy-vár különböző helyszíneire vetítjük le az aulától a Pinceklubon és a bástyák mélyén keresztül a szabdtéri színpadig, 2013-ban a főbb csapásvonalak: képzőművészet, zene, zenei improvizáció, színház, életmód, környezet, film.

Az esemény részleteinek egy része még alakulóban van, hiszen szervezői szándék az is, hogy a Lehetőségek Napja ne legyen túlszabályozott, túlszervezett, képviseljen spontaneitást és improvizációt is. Ami biztos: tartalmas és szellemben pezsgő délutánt, estét, éjszakát tölthetünk el 2013. július 27-én szombaton, egy nappal a Mini-koncert után a Nádasdy-várban. Szinte valamennyi programelem interaktív, sokmindenbe lehet bekapcsolódni, de aki csak nézőként vállalja, hogy támogatja a Láthatatlan Sárvár által képviselt eszméket, az is ugyanolyan jól fog szórakozni, ráadásul a találkát az az Apnoé Folk Underground fogja zárni 22 órakor kezdődő koncertjükkel, akik május elsején már megmutatták, hogy tudják feltüzesíteni a kedélyeket elementáris erejű folkzene újragondolásukkal.

Buzdítunk minden művészetkedvelő és művészetet űző fiatalt, időset, tegyen hozzá a találka sikeréhez, és ragadja meg a „Lehetőséget”! Az összművészeti találkán a részvétel nézők és közreműködők számára is díjtalan!

A LEHETŐSÉGEK NAPJA 2013 (Programterv)

14:00 – Nyílnak a kapuk

Aula
14:00-tól egész szombaton fotó- és képzőművészeti kiállítások, + design piac

kepzo_LN_2013

Közreműködő kiállítók:

Czeglédi Boglárka
Huszár Katalin
Kondor Tamás
Kovács Panka
Nagy Zsuzsanna
Pissinger Andrew
Polgár András
Popella Dóra
Tóth Kinga
Sárvári Fotóklub

Pinceklub (az aulából nyílik)
15:00 – Filmvetítés: Soltis 30 (Rákos Blanka és Nagy Péter István egyórás dokumentumfilmje a Soltis Színház 30 éves jubileuma kapcsán)
17:00 – Kisfilmek kreatív alkotóktól: Polgár András kisfilmje, Tóth Kinga irodalmi-zajművész performanszai mozgóképen, Horváth Erika kisfilmjei, animációi…

vetito_LN_2013

Házasságkötőterem előtere (az aulából nyílik)
14:00 – A zászlón a környezettudatosság – interaktív bemutatóterem

sport_mozgas

Külső várudvar
19:00 – Mozgás, életmód – ismerd meg a TRX-et (TRX-mester: Molnár Judit)

Nagyszínpad
17:00-tól improvizációs zenei blokkok szabad csatlakozási lehetőséggel
A jam szüneteiben fórumbeszélgetések a következő témákban:
– Amatőr/alternatív színjátszás ma Magyarországon (vendég: Nagy Zsuzsi és Nagy Gábor – Soltis Lajos Színház)
– A kortárs könnyűzene helye és helyzete
– moldvai tánctanítás a Néptánckör jóvoltából
22:00-tól Apnoé Folk Underground koncertje

zene_int

Facebook-esemény »

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára