Láttalak, Afrika – Várudvari Reggae zene

 A májusi időjárás újra megcsalt minket, így az olyannyira szabadtérre kívánkozó reggae zenét kénytelenek voltunk falak közé zárni. Mindennek ellenére az este hangulatát így is sikerült megmenteniük a zenekaroknak.

regi2

A kiírt este nyolcashoz mérten egy órás késést sikerült összeszednünk az időjárás miatt (az udvarra már összerakott technikát hirtelen át kellett mentenünk a nagyterembe). Így kilenc óra körül hallottak ki a teremből az Artical Sessionből ismert Szobosz bakelitjeiről az első ütemek. Ekkorra már kellemesen megtelt a nagyterem és az udvari rész is népessé vált.

A kb egy órás DJ munka után aztán JAH’s Warriorsék rögtön a fogós ars poeticájukkal, a „JAH’S Warrioirs”-sal vonzottak táncolókat a színpad elé. A banda legjobb tudomásom szerint még pimaszul friss formáció, ennek ellenére megszólalásban, tempókban, egyáltalán színpadi jelenlétükben meglehtősen ütős darabok. Patrice feldolgi, ami még megmaradt bennem tőlük, ráadásul ez a szám még tetszett is és az elejétől a végéig az egész műsorukat unatkozás nélkül követtem végig. Átszerelés közben ARtical Sounds ismét, majd egy Lb27 számmal, a Látlak Afrikával beköszön a Re-G.

regi1

A 9 tagú bandára nézve, – ahogy meglehetősen szűken férnek el a színpadon -, esik le újra egy sóhaj a szabadtér hiánya miatt. Sok idő viszont nem marad a sóhajtozásra, mert pozitív értelemben vett slágereső következik. A zenekar erős, felfigyelek a fúvósra, aztán lassan és egyenként szinte mindenkire… profik és kedvesek. Nem mentesek ugyan némi „közönségcsápoltatástól”, de tőlük most ez is belefér. Ütnek a sajátok is, ilyen címek maradnak meg, mint Füves lángos… emellett ízléssel válogatott idegen nóták, többször női énekkel. Dawn Penn, Manu Chao, Bob Marley, LB27 főleg. Ezen a ponton nincsenek ülők: a többség a színpad előtt, néhányan még a bejáratnál, de hamarosan egy hálás massza a színpad előtti tér. A massza kétszer kér repetát és kap is.

Bár megint nem az égieken múlott, csodás este volt, méltó bemelegítője a nyár további programjainak, hiszen jön még a Nyáréj Fesztivál, egy világzenei est, egy bluesfesztivál többek között. Az eső már nem is érdekes, ez a program is bizonyította, hogy az már kevés ahhoz hogy kedvét szegje egy szombat délután mulatni kívánó „hálás masszának”.

 

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára