Kicsit sárvári büszkeség is… – Szekeres Adrien teltházas adventi koncertje

Papírforma szerinti duzzadó teltház fogadta Szekeres Adrient sárvári adventi koncertjén a Tinódi Gimnázium sportcsarnokában. A másfélórás koncert kellőképpen meghintette a hó nélküli estét egy kis karácsonyi hangulattal, ez az ünnep – ha csak egy kis időre is – megfosztja pejoratív felhangjától a giccset, ami pedig marad: átszellemült lelki készülődés a szeretet ünnepére.

2011szekeresadrienn09

Szekeres Adrien 2008 óta járja az országot adventi összeállításával, amelyet a hangulathoz kapcsolódóan általában templomokban rendeznek, Sárváron – a püspökség vétója miatt – e lehetőség hiányában a Tinódi Gimnázium feldiszített sportcsarnoka volt a helyszín.

Sokak pozitív meglepetésére teljesen élő felállásban (Szekeres Anita – vokál, Bardóczi Gábor – dobok, Csiszár Ferenc – gitár, Gátos Bálint – basszus, Kiss Gábor – billentyű, Elekes Tibor – hangmérnök) hangzottak fel a dalok, váltakozva a rádióból ismert – zömmel Kiss Gábor által jegyzett – slágerek, ízléssel válogatott átdolgozások, és természetesen a karácsonyi zsánerek… Volt „Híd a folyón”, „Olyan, mint te…”, persze az ezekhez elmaradhatatlan közönségénekeltetéssel, de a Presser GáborSztevanovity Dusán-féle „Játssz még!”, vagy Cohen – az utóbbi időkben elképesztő módon felkapott – „Hallelujah”-jának adaptációja azok számára is bebizonyította, hogy Adrien torkából nem meleg levegő árad, akik kétkedve fogadták, vagy nem ismerték az énekesnőt.

2011szekeresadrienn14

Az este legszimpatikusabb pontjának mégis a Tinódi Gimnázium énekkarával közös produkció és a Ma’mint’Ti-s Fájer Sárával énekelt duett bizonyult. Nehezen csillapodó vastaps fogadta mindkét epizódot. A show részeként már jóelőre kottákat és egyéb felkészítő segédanyagokat kapott Szekeres Adrien produkciós stábjától a Pernecker Csilla vezette énekkar, akik szép és telt háttérvokálokkal támasztották alá a hangzást. A „Mennyből az angyal” és a „Szeretet ünnepén” előadásának szépsége így kicsit sárvári érdemmé is vált. Fájer Sára pedig fiatal kora ellenére szinte hiba nélkül, pontos, tiszta énekléssel kísérte Szekeres Adrient, a megszeppentség csupán legcsekélyebb jeleivel.

2011szekeresadrienn30

A másfélórás koncertbe mégegy ráadásdal is belefért, amely alatt elkezdtek szikrákat vetni a sportcsarnokban felállított karácsonyfa csillagszórói is, majd egy kedves elbúcsúzás – és egy a közönséggel közös „Kis karácsony, nagy karácsony” után – végetért az adventi produkció. Ki kell emelni, hogy az egész este ingyenes volt, szép és nagyvonalú ajándéka volt ez Sárvár város önkormányzatának és egy helyi vállalkozásnak, a Velanira Kft.-nek.

 

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára