Idén utoljára szólnak koncertek az AZK-ban, de micsoda koncertek!

2015. januárjától határozatlan időre szünetelteti a rendszeres havi sorkoncertjeit az AZK. Erre azért van szükség, hogy az alapoktól újrasezrvezhesse magát, közösségét, hiszen az utóbbi időkben drámaian lecsökkent az érdeklődés a klub által képviselt unikális élőzenékkel szemben. A már tervezés alatt álló verbunkmunka előtt viszont minden zenebarátot vár még október 10-én 21 órára a Pinceklub, ahol egy nem mindennapi virulenciájú nemzetközi esttel zárja be az évet a klub.

harom_banda

Az október 10-i este elsősorban a művészi igényű progresszív rocké, de lesz majd egy teljesen őrült hibridműfajú banda is, akik azt ígérik, nem hagyják, hogy a sárvári közönség izzadás nélkül megússza a koncertet. Nézzük részletesebben a felhozatalt:

PHI (Ausztria)

A Phi egy 2006-ban alapított, háromfős posztprogresszív rockzenekar Ausztriából. Semmi máshoz nem hasonlítható zenéjük és az elképesztően energikus koncertjeik mára már nagyon figyelmre méltó tiszteletet vívtak ki a Phi-nek a zenebarátok, zenészek körében, számos zenei díjat is elnyertek Ausztriában és környékén.

phi_foto

Nagy sikerű volt 2013-as első Európa-turnéjuk, amely Ausztria városain, Németországon, Svájcon, Magyarországon és Románián keresztül egészen Litvániáig vezetett. Ennek a turnénak a keretében érintették először Sárvárt. Idén ősszel és téllel újra nyakukba veszik a világot, hogy az októberben megjelenő következő lemezük, a “Now The Waves Of Sound Remain” anyagát bemutassák.

Néhány szemelvény a sajtóvisszhangjukból:

– „Ausztria 1. számú progresszív rock reménységei” – Metalfanatics.net
– „Könyörtelen riffek és űberelhetetlen kvalitású zenészek” – Ostrocktrophy.at
– „Egyike a legerősebb előadásoknak, amit valaha láttam!” – ArcanaNoctis.com
– „Years of Breathing című lemezük lenyűgözően izgalmas és elragadó az első pillanattól az utolsóig” – Stormbringer.at
– „A Phi zenéje egyszerre intelligens és komplex, atmoszférikus és emocionális – beelőzve sok nemzetközi szinten menőnek számító proresszív rock zenekart” – Metal.de
– „Olyan bandáknak, mint a Tool, vagy a Porcupine Tree komoly megmérettetésre kell felkészülniük a Phi mellett” – Ticket.at

Honlap: http://www.phi-band.com
Facebook: http://www.facebook.com/phi.progrock


 

The Overalls (Ausztria)

Nem, nem, az Overalls véletlenül sem egy az átlagos bandák sorában. Ellenben színes és felejthetetlen koncertélményt ígérő osztrák csapat stílusukban ötvözve a rockot, a metalt, csakúgy mint a punkot, a funkot és a popot.

The_Overalls

A The Overalls eddig akárhol zúzott, mindenütt megizzasztotta a közönségét! A hasító riffek, kövér basszus, kemény ütemek és erős vokál (a suttogástól a frenetikus üvöltésig) megbolondítva a szinte már kényszeres örökmozgással unikális és maradandó koncertélményt ígérnek!

Facebook: https://www.facebook.com/theoveralls


 

Atakám (Sárvár)

Felvésheti első striguláját a kéménybe a sárvári Atakám. A Black Sabbath-tribute-ként indult zenekar rohamtempóban lépett az önállósodás útjára néhány évvel ezelőtt. A tempó mostanra pedig már el is vezetett az első demóhoz.

ati

A The Gate of Light című konceptanyag minden hangja sajátos, zenei világát tekintve leginkább progresszív rocknak mondható, így tökéletesen beillenek majd a nemzetközi felhozatalba a CD-t bemutató koncertjükkel.

Facebook »


 

Aki szereti az igényes zenét, ne hagyja ki!

Dátum: 2014. október 10. (péntek) 21:00
Helyszín: Nádasdy-vár, Pinceklub

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára