„Hajrá, Sárvár!” – Freie Bühne 2006

 Tegnap igen állat volt a buli a Nádasdy vár udvarán. Még így frissében nem is olyan egyszerű beszélni róla. Nagyon huhhh…

fb06_1

Na, jó kezdjük az elején.

Szóval, a Punkyval már fél 5-re odaértünk délután, segíteni beállítani a dobot, meg ilyenek. Közben a Naked Vibrations nevű banda egykét tagja már ott is volt. Egész jól ment a beállítás, minden simán ment leszámítva egykét kábelhibát, meg a szokásos (Mellesleg, ez nekem is a technikai hibák estéje volt, de erről majd később).
Belőttük a cuccost, aztán a Művelődési Központ nagylelkűségének köszönhetően gulyást ettünk a nagyteremben némi sörrel kísérve azt le. Köszönjük, nagyon finom volt, meg a gesztus is jólesett, igaz, nagyon forrró volt, de a felét még így is sikerült legyűrnöm:)

fb06_2

A Maltz nevű osztrák banda kezdett, későn érkeztek, de meglepően jól játszottak. Olyan igazi őszinte, laza, lendületes punk-rock, Calipunk, meg ilyenek jutottak eszembe, amikor kategóriákba akartam őket sorolni. Nagyon szimpatikus banda volt, meg tényleg lazák, jókat röhögtünk.
Utána az Ultras nevű zenekar folytatta a sort. Nem is tudom. Az ének néha elcsúszott, de azért ne felejtsük el, hogy ők még rendívül fiatalok. És ahhoz képest nagyon ügyesek voltak, a RHCP feldolgozások ott voltak nagyon, meg a sajátok közül is volt egykettő, ami igen élvezhetőnek bizonyult. Szóval respekt, meg minden nekik is.
Naaztán jöttünk mi. Az, hogy egy (sőt, kettő) Nirvana emlékkoncert van a hátam mögött, és még mindíg vana szám, amiket egyszerűen a színpadon kell megint megnéznem a többiektől, hogy hogyan van, számomra megbocsáthatatlan. Jó, nem készültünk vele, de akkor is…

Ugye, mint a jógyerekek, szerényen felmentünk a színpadra, megtörtént a beállás, a nagyokhoz méltóan egy 10 percet vártunk, aztán belecsaptunk a húrok közé. Nagyon jó volt látni, hogy a közönség egykét tagja a Dani val együtt énekelt egy csomó számot, tényleg, és élvezték. Mi is, és köszönjük. Ahogy haladtunk előre, egyre jobban forrósodott a hangulat, a színpadon, és előtte is, mindenki egyre jobban pörgött. A 8-asnál (utolsó szám volt, természetesen) Végre felavattam az írószerben vásárolt kis tortára való tüzijátékomat, És jó is lett.

fb06_3

Pontosan gyulladt be, és pontosan is hagyta abba kb. Szerintem látványos volt, de állítólag vn ilyen rendes tüzijáték is, ammi kilövi a cuccost, legközelebbre valami látványosat tervezek:) Aztán Benkő Gábor barátunk közölte, hogy nem kell lemenni, mert még egy csomó idő van, nyugodtan játszhatunk. Jó. Akkor nyugodtan játszottunk. Jöhet a Nirvana blokk mindenki legnagyobb örömére. Egy Smells like teen spirittel indítottunk, meg pár jó számot lenyomtunk a mesterektől.

Aztán persze, hogy nehogy egyszer jó süljön el valami, a gitáralljzatom bedöglött, azért kellett megállnunk, meg a végén a Come as you are című Nirvana nótával gyűlt meg a bajom, de azért hamar kijavíottam azt is. Fáradtan értünk le a színpadról…Jó volt összességében.
Aztán minket a Naked Vibrations nevű osztrák reggie zenekar követett. Nagyon eredeti, kellemes, hallgatható zenét játszottak, és nem is tudom, mit írjak még. Igen jók voltak, csak jókat tudok mondani rólunk.

Utána egyet játszottunk is velük úgy unplugged a várban, igazi jó arcoknak bizonyultak, igazi rasztaszív volt mindenki abból a társaságból. Nyuszival nyomtuk egy kicsit a Kell egy házat a Ladánybenééktől, és tök jól ráőimpróztak, meg minden. Igen királyság volt.
Azt hiszem, mindenki jól érezte magát, a zenekarok, a közönség egyaránt. Még ilyen bulit, sokat!!!

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára