Hagyományőrzőink is szerepeltek a Tarna-völgyi találkozón

A Nádasdy Ferenc Bandérium is részt vett a Tarna-völgyi Huszár és Katonai Hagyományőrző Találkozón, a kápolnai csatában a február 28–ától március 2-áig tartó hétvégén.

A Börzsönyi Lövész Klub szervezésében idén a 11. alkalommal rendezték meg a kápolnai csatát felelevenítő találkozót. A Nádasdy Ferenc Bandérium is meghívást kapott az eseményre, ahol olasz dragonyosokat alakítottak. Ötfős különítményük – a szervezők értékelése alapján – nagyon szépen teljesítette a nem egyszerű feladatokat.

A csaták több helyszínen (Kápolna, Kál és Tófalu határában) zajlottak, emellett megemlékezéseket tartottak prominens személyek, többek között a lengyel konzul részvételével. A teljesített két nap elismeréseként a sárvári csapat minősítő jelvényt és emléklapot vihetett haza.

Ottlétük során több hazai honvéd és huszár hagyományőrző csapattal ismerkedtek meg, és szorosabbra fűzték barátságukat a velük sorstárs Szigeti Oroszlánokkal, valamint a Börzsönyi Lövészekkel.

A Nádasdy Ferenc Bandérium újabb tapasztalatokkal gazdagodott a katonai hagyományőrzés területén, amelyeket a későbbiekben hasznosítani is szeretnének.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára