Elfoglalták a törökök a várat – VII. Nádasdy Történelmi fesztivál

Sárvár hetedik alkalommal köszöntötte a török kor szerelmeseit, a hagyományőrzés és a korabeli gasztronómia rajongóit a Nádasdy Történelmi Fesztiválon július 17-e és 19-e között.

Vas megye legnagyobb török kori hagyományőrző rendezvénye a Nádasdy-vár helyszínein vitézi táborokkal, kézműves vásárral, színes gyerekprogramokkal, autentikus gasztronómiai kínálattal péntektől vasárnapig várta a fesztivállátogatókat.

Július 16-án a Pannon Várszínház előadásában A három testőr című darabot láthatta a közönség a Nádasdy-vár udvarán.

Július 17-én a hagyományőrző csapatok díszszemléjével vette kezdetét a fesztivál, a színpadi programokat a helyi Nádiverebek együttes nyitotta meg, 20 órakor fáklyás felvonulás volt. Majd olyan világzenei gyöngyszemek előadásait láthattuk, mint a NeoFolk, a Patrick Walker Trió, a péntek estét pedig a Magashegyi Underground és a Hollóének Hungarica koncertje zárta.

Július 18-án délelőtt tartották a fesztiválmegnyitót a várparkban, 11 órától pedig élő figurás sakkjátszmára került sor a Nádasdy-vár parkjában.

Szőke András és Bede Robert megújult főző showja a várban várta a fesztivállátogatókat. Délután került sor a hagyományőrző csapatok bemutatójára a vár előtti „viadaltéren”. 17 órakor vették kezdetüket az ostromjátékok.

A szombati színpadi programban a Grup Nazin és a Ljubljanából érkező kitűnő Salonski zenekar szerepelt, 21 óra 30 –tól a Balkán Fanatik lépett fel, majd a Szelindek együttes gondoskodott a jó hangulatról.

Július 19-én 11 órától fosztogatás volt és a magyar csapatoknak sikerült visszafoglalnia a várat. Délután személyes párbajok és hagyományőrző csapatok bemutatói zajlottak a viadaltéren, a színpadon pedig a Regös együttes koncertezett. 17 órakor zárta kapuit a fesztivál.

A három nap során színes programok voltak a Nádasdy Ferenc Múzeumban is, valamint Nádasdy Borbazár, vásári forgatag, kikiáltók, komédiások, históriás utcazenészek, a Kanona Band toronyzenéje, jelmez- és ruhakölcsönző, interaktív gyermekfoglalkoztató.

Négy fotógaléria a négy nap múltidézésről:
Pannon Várszínház  – A három testőr »
VII. Nádasdy történelmi fesztivál – 1. nap »
VII. Nádasdy történelmi fesztivál – 2 nap »
VII. Nádasdy történelmi fesztivál – 3. nap »

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára