Geometria – Tér – Struktúra – Serényi H. Zsigmond kiállítása

Geometria – Tér – Struktúra címmel nyílt meg Serényi H. Zsigmond festőművész, grafikus kiállítása a Nádasdy-vár Galeria Arcis kiállítótermében. A tárlatot Fábián László író ajánlotta a vernisszázs közönségének figyelmébe.

Fábián László teljes megnyitóbeszéde:

Serényi H. Zsigmond

Mesterei: Luzsicza Lajos, Kling György

Festészeti, grafikai tanulmányait 1965–75 között különböző stúdiókban folytatta, mesterei: Luzsicza Lajos, Kling György. Az MFT és a DunapArt Egyesület tagja. A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének választmányi tagja, valamint a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége Festő Szakosztályának vezetőségi tagja. Mindig egyéni utakon, külön stílust és formanyelvet alkotva dolgozott. Művei az absztrakt festészetet oltják egyfajta konstruktív rendszerbe, melynek nyomán sodró lendületű, nonfiguratív képeket kapunk. Budapesten él és dolgozik. Rendszeresen kiállít a Belvárosi Művészek Társaságával a Nádor Galériában, valamint a DunapArt Egyesület művészeivel itthon és külföldön is. Alkalmazott grafikával is foglalkozik, többször vett részt grafikai pályázatokon.

(Forrás: http://artportal.hu)

A kiállítás megtekinthető 2014. november 30-ig hétköznap 10–17 óráig, szombaton 9–13 óráig a Nádasdy-vár Galeria Arcis kiállítótermében.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára