Farsang a Nádasdy-várban – mulatott a Sárvári Néptánckör (Vas Népe)

Pikáns műsorral készültek, skótasztalról falatoztak, majd a felvidéki Németh Dénes és bandájának muzsikájára mulattak a Sárvári Néptánckör tagjai szombat este. Vidám farsangi bál volt a sárvári Nádasdy–várban.

NKE_kicsi

Az elmúlt évtizedekben mintegy nyolcszázan fordultak meg a Sárvári Néptánckörben. Nem csoda hát, hogy sokan közülük a Néptánckör Kulturális Egyesület farsangi mulatságára is évről-évre visszajárnak. A szombati bálon is egymás nyakába borulva üdvözölték egymást az egykori és a mai táncosok, akiket jó házigazdaként Hámori Sándor egyesületi elnök és Hámori Balázs egyesületi titkár, a néptánckör művészeti vezetője fogadott.

A Nádasdy-vár hátsó traktusában lévő próbaterem ezúttal ruhatárként funkcionált, míg a belső helyiségben skótasztal várta a mulatozókat. A skótasztal elnevezés Hámori Balázstól származik, a báli étkek nagy része ugyanis a táncosok decemberi disznóvágásából megmentett finomságokból állt, de senki nem érkezett üres kézzel: pogácsáktól, süteményektől és gusztusos salátáktól roskadozott a skótasztal.

A táncosok ezúttal is vidám, pikáns műsorral készültek, a további jó hangulatról pedig a felvidéki Németh Dénes és bandája gondoskodott.


Hajnlaig mulattak a néptánckör tagjai
Németh Dénes prímás bandája muzsikált

Eljött a mulatozás ideje: a Néptánckör Kulturális Egyesület tagjai – régi és jelenlegi táncosok – az idén is illő módon köszöntötték a farsangot.

Tessék összegumizni a kártyámat, nekem nem sikerül, mert olyan nagy itt a hangzavar szaladt oda hozzám a gyönyörű, hoszzúhajú Orsós Kata, aki – nagy örömére – szintén ott lehetett a sárvári Nádasdy-várban szombaton este, a Néptánckör Kulturális Egyesület farsangi mulatságán. Ahogy illik: hosszú szoknyában és „lógós” fülbevalóban. A kislány büszkén mutatott a brácsásra, mondván: ő az apukám. És persze a Németh Dénes prímás bandájában muzsikáló apuka, Tamás is büszkén ölelte magához kislányát. Igen: ez a családias, meleg hangulat jellemezte leginkább a néptáncosok farsangi mulatságát. Pedig a szórakozást komoly munka előzte meg: a bál előtt tartották az egyesület szokásos évi közgyűlését.

A mulatságra érkező vendégeket Hámori Sándor egyesületi elnök és Hámori Balázs egyesületi titkár, a néptánckör művészeti vezetője üdvözölte. A bálteremmé avanzsált nagyteremben terített asztalok várták a bálozókat. Ahogy az lenni szokott, a jelenlegi táncosok (és szüleik) mellett a régi tagok is eljöttek a rendezvényre. Immár hagyománnyá vált az is, hogy a néptáncosok decemberben disznót vágnak, aminek „javait” mindig a farsangi bálon szervírozzák: a sült kolbásznak, a hurkának és a kocsonyának is nagy keletje volt.

A néptáncosok ezúttal is vidám, jelmezes farsangi műsorral lepték meg társaikat: Hámori Balázs művészeti vezető kitartó könyvtári és múzeumi kutatásának köszönhetően az idén egy csepp erotikát is csempésztek a jól ismert népdalokba.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára