Farkas Ádám szobrászművész kiállítása

Helyszín: Sárvár, Nádasdy-vár, Galeria Arcis
A kiállítás nyílik: 2011. október 5. (szerda), 18 óra
Megnyitja: Fábián László – író
Megtekinthető: 2011. november 1-ig, hétköznap 10–17 óráig, szombaton 9–13 óráig

farkas_300

1999. Kiállít a „Fém-jelzés” nemzetközi vasszobrászati tárlaton a Műcsarnokban, Deim Pállal és Hajdú Lászlóval közös tárlat a Szentendrei Képtárban katalógussal. A franciaországi Montignac-ban felállítják „Kibontott oszlop” című márványszobrát, (300×50×50 cm). Rákossy Anikóval közös kiállítást rendez Salon de Province-ban és Párizsban a Magyar Intézetben.

2000-ben önálló kiállítása nyílik a stuttgarti Treffpunktban. Részt vesz a városligeti tavon a szabadtéri szobrászati kiállításon.
Habilitált mesterfokozatot és egyetemi tanári kinevezést kap a Magyar Képzőművészeti Egyetemen.

2001-ben a Nádler, a Csete és a Farkas család közös kiállítása a Kévés Galériában, résztvevője a „Re-conciliations” magyar kortárs képzőművészeti kiállításnak. Önálló bemutató az Artéria Galériában Szentendrén katalógussal, a lebontott Daewoo-kutat átfaragja, kiegészíti, és felállítja Törökbálinton. Megfaragja az “Arbor Plantata” című, (260×125×125 cm.) márványplasztikát a Szentendrei Református Gimnázium aulájába.

2002-ben önálló kiállítást rendez a Bankcenter Galériában. Megválasztják és kinevezik a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektorává. Elkészíti és felállítja a budapesti Szentháromság téren a “Tapintható Láthatatlan” elnevezésű bronz modellt világtalanok számára.

2003-ban megfaragja és elhelyezi a budapesti Farkasréti Temetőben Illyés Gyula síremlékét vörös homokkőből (50×190×210 cm).
Tagja lesz a Magyar Művészeti Akadémiának.
A Royal British Society of Sculptor a tagjai közé választja.

2004-ben elkészíti és felállítja Cegléden az európai uniós csatlakozási emlékművet mészkőből, krómacélból és üvegből (700×700×385 cm).

2005-ben kiállít az MKE szobrásztanáraival a Pozsonyi Képzőművészeti Egyetem galériájában. Elkészíti Eger főterére a „Tapintható-látható” című városkép-plasztikát világtalanok számára. Megjelenik a Farkas Ádám munkásságát bemutató album „Jelek és olvasatok” címmel.
Kiállít a Párizs melletti Vanves-ban.

2006-ban 1956-os emlékművet farag Ózdra (mészkő, 320×160×80 cm), elkészíti a három 56-ban mártíthalált halt recski fogoly emlékkövét a recski emlkéhelyen, Vannves-ba köztéri szobrot készít a Squer de Verdunre.
Kitüntetik Szentendre város díszpolgárságával.

farkas_610

2007-ben felállítják Vanves főterén a „Köztársaság” című bronzszobrát. Vanves város díszpolgárrá avatja.

2008-ban az olaszországi Pordenone-ban a „Humusz Park” elnevezésű nemzetközi művésztelepen elkészíti a „Puha ék” című land-art munkáját, Rákossy Anikóval közösen átértelmezi-újrafesti az 1980-ban készült „Szentendrei Köszöntőszobrot”. Önálló kiállítása nyílik Budapesten a Kévés Galériában.

2009. Rákossy Anikóval közös tárlata nyílik a Kortárs Magyar Képtárban, Dunaszerdahely. Önálló tárlat a Galerija Vladimir Buzancic-ban, Zágráb. Dedukció I. Szobrász Biennálé, MűvészetMalom, Szentendre.

2010. Hungarikonos, Kárpáti Gyűjtemény, Magyar Intézet, Bécs, Vár-Galéria, Eger. A Príma Primisszima Alapítvány kitünteti Prima-díjjal.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára