Ég mind a négy gyertya – a december 18-i műsorral zárult a főtéri Advent

A negyedik gyertya meggyújtásával véget ért a Sárvári Advent a Kossuth téren rendezvénysorozat. A záróprogram a szokásosnál is színesebb volt, bábszínház, kórusének, világslágerek és persze az elmaradhatatlan forraltbor főszereplésével.

Először a várban egész délután zajló „Te Napod” karácsonyvárója folytatódott fél öttől a Kossuth tér színpadán a Maszk Bábszínház betlehemes előadásával, majd Kovács Ferenc megyei elnök gyújtotta meg a gyertyát az adventi koszorún.

A Szombathelyi Székesegyház dr. Pem László vezette Werner Kórusa különleges, kifejezetten ezalkalomra készült műsorral állt színpadra, így a főtérre sereglett közönség ősbemutatót láthatott tőlük.

Burka Gyula kisvideója

Nagy sikert aratott Szabó Tibor, a Weöres Sándor színészének zenés szereplése is, aki az évszakok kronológiájában haladva adott elő világslágereket Peltzer Géza harmonikakíséretére.

Bár a főtéren idén már nem lesz több karácsonyváró program, egy esemény még hátra van az ünnepi rendezvényekből. Sárvár város és a Velanira Kft. Szekeres Adrien ingyenes adventi koncertjére várják a sárváriakat december 21-én, a Tinódi Gimnázium sportcsarnokába.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára