Ragadványnevek Sárváron – Horváth József könyvének bemutatója

A Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár szeretettel meghívja Önt és kedves családját 2013. november 14-én (csütörtökön) 17 órára a Nádasdy-vár Házasságkötő termébe Horváth József Ragadványnevek Sárváron című könyvének bemutatójára.   A kötetet dr. Vörös Ferenc egyetemi tanár ajánlja az érdeklődők figyelmébe. Mindenkit szeretettel várunk!

Sárvári emlékek VI. – kiállítás Polgár Zsolt gyűjteményéből

A Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár és a Sárvári Városszépítő Egyesület nagy szeretettel hívja meg 2013. november 15-én, pénteken 17 órára a könyvtárba a Polgár Zsolt gyűjteményéből válogatott, Sárvári emlékek VI. című kiállítás megnyitójára. A kiállítást megnyitja Nagy Miklós, a Honismereti szakkör vezetője. Megtekinthető 2013. december 20-ig.A rendezvényt támogatja: Puklusvin Kft.

Tiszturak, fényes-foszlott csillagok – Egyenruha-dísz kiállítás a könyvtárban

Mintha egy olyan tiszti kaszinó ruhatárában járnánk, ahová egyszerre érkeztek volna meg az elmúlt évszázad főkatonái. A történelem iránti érdeklődés volt a megalapozója Szemes József Tibor egyenruha- és kitüntetésgyűjteményének, melyből március 2-án nyílt kiállítás a könyvtárban. Ferenc Józseftől napjainkig tart az a tárlókban elhelyezett gyűjtői sorozat, ami bemutatja a polgári és