AZK – Turbo és A Trojka Kaland a Nádasdy-vár Kamaraudvarának színpadán

Időpont: 2012. május 18. (pé), 21h • Helyszín: Sárvár, Nádasdy-vár Pinceklub • Belépő: 1000,- Ft

turbo_LEADER

A magyar könnyűzene utóbbi évtizedeinek talán legizgalamasabb, legmagasabb minőségű jelensége, a varázslatos Turbo játszik Sárváron május 18-án, jóidő esetén szabadtéren, a Nádasdy-vár Kamaraudvarán. A zenekar nem tartozik a rengeteget koncertező turnéegyüttesekhez és csak nagyon ritkán látható vidéki helyszíneken. Ez különösen egyedülállóvá teszi a sárvári fellépésüket, amelyen a szombathelyi „gógyis” zenék úttörője, A Trojka Kaland vendégeskedik.


 

Turbo (Budapest) – a zenekar honlapja

A grunge, progresszív és garage jegyekkel bíró Turbo 2005-ben született az alapító tagok közös rock and roll iránti szereleméből. 2006 elejétől folyamatos koncertezés kezdődött, 2007 tavaszára elkészült az első, Németországban rögzített EP “Boarman sessions” címre keresztelve.

Néhány tagcserét követően a zenekar végleges felállása: Tanka Balázs – ének, Vigh David – gitár, Dure – Hammond/Fender Rhodes + ének, Jero – basszusgitár, Delov Jávor – dob.

turbo_2_615

Az EP-n található One More Time című dalra készített videoklipet a publikum és hazai MTV igen pozitívan fogadta. A dal és a klip is több hétig előkelő helyeken szerepelt a legtöbb listán.

2009. januárjában a Turbo egyedüliként képviselte Magyarországot a hollandiai EuroSonic Fesztiválon, valamint ettől az évtől már szinte miden jelentős hazai fesztiválon (Sziget, VOLT, Hegyalja, SZIN…) részt vettek.

A zenekar 2008. második felében rögzítette első nagylemezének – Vol.1 – anyagát, amely 2009. február 27-én jelent meg a MamaZone gondozásában, mely később a Rádió Café hallgatók szavazata alapján a 2009-es „Év albuma” lett. Az MR2 Petőfi Rádió kérésére készített akusztik műsor részeként átdolgozott P.Mobil dal – a Lámpagyár – pedig számos nem várt elismerést hozott a zenekarnak.

A 2009-es Sziget Fesztiválon az önálló Turbo koncert mellett a zenekar részt vett a ’Zene a rasszizmus ellen’ elnevezésű koncertsorozaton, majd az egész éves koncertezés és a fesztiválok mellett az év végére elkészült – a Heavyweight Promises című dalhoz – a Turbo második videója.

2010. februárjában a Fonogram Díjátadó Gálán osztatlan sikert arató fellépésük mellett „Az év hazai modern pop-rock albuma” kategóriában elnyert díjjal is gazdagabb lett a zenekar. Ez évben a hazai fesztiválok mellett júliusban a szerb Exit Fesztiválon és a Siófokon megrendezett MTV Icon-on is sikerrel mutatkoztak be.

Ősszel ismét fővárosi és vidéki klubkoncertek következtek, valamint egy több héten át tartó Rádió Café listavezető dal, a Magnet megjelentetése. 2010. decemberében a Turbo másodjára volt vendége a népszerű holland énekesnőnek, Anneke Van Giersbergen-nek és a tervek között szerepel a későbbiekben egy közös dal felvétele is.

A második nagylemez ’Lost Measure’ címmel 2011. május 12-én, szerzői kiadásban jelent meg. Elsőként a Lángoló Gitárok blogon került bemutatásra, amit az R33-ban megtartott különleges lemezbemutató koncert követett.

Ez év júliusában nem várt népszerűséggel és fogadtatással lépett színpadra a Turbo egy bolgár fesztiválon, de Szerbiában is visszatérő vendégnek számítanak már. A nyár ismét hazai és külföldi fesztiválokkal, az ősz fővárosi és vidéki klubkoncertekkel telt, az évet pedig a már hagyománnyá vált Óriás-Turbo közös évzáró koncerttel búcsúztatták a fővárosi Corvintetőn.

2012 nyárra akusztikus lemezzel és különleges videókkal készülnek, valamint eleget tesznek kedvenc nyári fesztiváljaik felkéréseinek, de a tervek között szerepel több külföldi koncert is.

További videók:
A38 Budapes / Live 2011

The Tide
Crystal Valley

Magnet

Shine On

Indecision

Akusztikus videók 2012

Indecision
The Tide

Liquid Silver


A Trojka Kaland (Szombathely) – A zenekar a Vasi Zenei Regiszteren

A zenekar 2007. áprilisától működik. A „Komp” volt az ATK előszobája, amely a kilencvenes évek végén alakult, zalaegerszegi underground formáció volt. Ebben a bandában dobolt H. N., zalaszentgróti lakos. Aztán később csatlakozott a bandához K.L. basszusgitáros. Pár év után a Komp szünetre ment, de a sötétség nem hallgatott benne, mert pár ével később újraalakult. Ekkor meghívták SZ.P. kőszegi lakost, hogy gitározzon a zenekarban. A felújított „Komp” azonban már nem sokáig bírta, és rövididőn belül közös megegyezéssel kikötötték. A ‘Komp” feloszlásának másnapján alakult meg az „ATK” zenekar a dobosból, a basszistából és a gitárosból. A gitáros + a basszusos felvállalták az éneklés nehéz terhét (egyesek szerint nem kellett volna), hogy ne kelljen majd külön gázsit fizetni az énekesnek, akinek amúgy még erősítőket sem kellene cipelnie. A triót tehát anyagi megfontolásból találták a lehető legjobb megoldásnak. Mindenesetre nem volt és még most sem könnyű az út ezzel a felállással, de egy trojka az ugye ettől trojka. És hogy mitől kaland? Mert elkezdődött a neméppensétagalopp, a dalszerzés iszonyatosan göröngyös útján, de megérte, mert igazi remekművek születtek – nem hozott, hanem saját anyagból, magyarul! Ma már ez is ritkaság…

trojka_615

Horváth Norbert – dobok, Koller László – basszusgitár, vokál, Szarvas Péter – gitár, ének


 

Tudjunk egymásról! Jelöld vissza a részvételed a Facebookon itt

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára