AZK-s riportfilmünket a Sárvári Televízió is műsorára tűzte

Nagy örömmel adjuk hírül, hogy nemrég elkészült „Itt itthon vagyunk…” című riportfilmünket műsorára tűzte a Sárvári Televízó is. Nagy szó ez nekünk, és a kortárs könnyűzene szekerét sem segít tolni ilyen módon minden városi televízió, még külföldön sem! Köszönjük, STV! A filmben szereplő zenekarok reakcióiért érdemes továbbolvasni. 

Legyünk büszkék!

A filmben szereplő osztrák Phi zenekar például a következő kommenttel osztotta meg a tévésugárzás hírét a Facebookon: „Where in Austria does a local TV station do something like that for an underground rock concert? Would be nice!” – vagyis (szabad fordításban): „Ausztriában hol van az a helyi televízió, amely hasonló módon népszerűsítene egy underground koncertet? Szép is lenne!”. Erre hamarosan érkezett egy másik komment a svájci Angry Buddhától: „where in switzerland does a local tv station do something like that for an underground concert?…….we can ask the same….would be nice” – vagyis: ugyanezt kérdezhetnék ők is Svájc vonatkozásában. Legyünk büszkék!

buszke

A filmből egyébként nem csak azt tudhatjuk meg, hogy látják Sárvárt svájci, osztrák, izraeli zenészek, de sokat mesélnek a kinti körülményekről, az élőzene mai megbecsültéségéről és az őket összekötő érzelmi kötelékről. A riportfilm feliratos, így külföldi barátaink számára is érthető…Persze a koncertről is kerültek be vágóképek a filmbe, nincs kizárva, hogy Te is szerepelsz benne! Megtekinthető a YouTube-on is, itt:

Kapcsolódó megjelenések

Hozzászólások

  1. Húsz éve a metál zenén nőttem fel. Azóta sokat változtam, szelídültem is. Állítólag. Öt éve kötöttünk együttműködési megállapodást a művelődési központtal, hogy segítsük egymás tevékenységét. Idén került sor a 90 éve született Fülöp Kálmán emlékkoncertjére, ez a nyárelőn sok közös munkát és örömöt adott. Ez hozta össze a tévét és a zenét csinálók generációinak csapatát is, remélem végérvényesen. Ennek a terméke ez a félórás riportfilm is. Ami ritkaság, hogy a konzervatív kisváros lelkébe ez az amúgy partikuláris műfaj is belefér és nézhető, sőt élvezhető – teszem hozzá adásba tehető! Ez legyen a Sárvári Média Kft. és a Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár együttműködésének a második próbaköve. Nem is beszélve a Sárvári Fotóklub újjá élesztéséről, ami szintén nem volt egyszerű. A lényeg, hogy Benkő Gabi barátom olyan elődök magasságába lépett, ami lassan az ő esetében is megkérdőjelezhetetlen.

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára