AZK – Nils és The PFL a vendégek!

Sárvár, Nádasdy-vár pinceklubja, 2010. május 14. (péntek), 21:00-tól • belépődíj: 600,- Ft

 

 pfl_nils

A május 14-ei, 15-ei klubéjszakákkal az AZK-lezárja 2010-es évadjának első félidejét és legközelebb csak szeptemberben tér vissza koncertprogrammal a pinceklubba. A nyári időszakban Sárváron a Nyáréjfesztivált és a Vas Megyei Bluestalálkozót ajánljuk majd a könnyűzenére szomjazó AZK-arcoknak, illetve jótanácsként, hogy járjanak be a vakáció alatt annyi fesztivált, amennyit csak az idejük/pénzük enged!

A nyári szünet előtti AZK-k azért odaütnek még egy utolsót, nem kisebb nevek játszanak nálunk 14-én pénteken, mint a The PFL, illetve a Nils. Feltételezzük, egyiküket sem kell már külön bemutatni, aki mégsem ismerné őket, kattintson a továbbra és kiokosul!

The PFL – myspace.com/pflmusic

Egy mámorgőzös dániai sörtúra alkalmával a székesfehérvári ‘görbetükör’ együttesből átkeresztelt zenekar papíron 2005 óta működik. Jelenlegi felállását 2007 és 2008 között érte el. Azóta igyekeztek megfordulni, ahol csak nem tiltotta tábla és szívesen látták őket. Meg ott is, ahol nem. 2008 szeptemberében kész lett első stúdióanyaguk, amelyet PANKKK támogatással tudtak megjelentetni. Koncertezés ezerrel, dallamos pop-rock számok, a műfaj nem túl széles de változatos és jól elkülöníthető mezsgyéjén.

thepfl_pr

Tagok:

Zoli – ének

Peti – gitár/vokál

Ivan – basszus

Daniel – dobok

Myspace-oldalukon kiemeluk, hogy a tagok a legkülönbözőbb zenei világokból érkeztek egészen a leglágyabb popzenéktől a legkeményebb műfajokig. A zenekarra leginkább ható zenekarok közé többek között a Green Day-t, a Bad Religiont, a Queent, a The police-t, Jason Mrazt, a Rise Againstet, a Thrice-t, a Pennywise-t , de még az Annihilatort is besorolják.

A The PFL a Myspace-en: http://www.myspace.com/pflmusic

+ egy interjú velük a MyMusic-on:
The PFL: Kalifornia! Vagy inkább Hollywood!


Nils – www.nils.hu

nils_pr

A lényeg mindig a mondanivaló. Szövegek szólnak valamiről, általában jellegzetesek és sajátos látásmódot fejeznek ki, végletekig szubjektívek, erős érzelmi töltettel, aztán az adott szöveg van olyan zenei keretbe téve, ami hangulatában a leginkább illeszkedik a mondanivalóhoz. Ezért gyakoriak a kirándulások a különböző stílusok között. Alapvetően alternatív rockzenét játszunk.

Történetünk:

2005

Megalakult a Nils. Év végére elkészült az első, 5 dalt tartalmazó demóanyagunk, házi körülmények között rögzítve.

Első koncert dec 22-én, ezzel üstökösként berobbanva a budapesti underground zenei élet eperkarikákkal és csokoládétörmelékkel meghintett krémjébe. Ezt a mondatot Péternek küldöm, szeretettel.
Annak idején a hagyományos felállást billentyű helyett samplerrel egészítettük ki a teljesebb hangzás érdekében. Tévedés volt.

2006

Koncertek, új dalok, fesztiválok, klubélet, akusztikus projekt, alakul a felállás, Molnár Dani csatlakozik, stabil alapot adva ezzel a zenének és a zenekarnak. Azóta is hálásak vagyunk. Sörök.

2007

A Paksi pop-rock-jazz fesztiválon a legjobb szövegírói díjat kaptuk, ezen és egyéb eredményeink eredményeképpen elkezdtek írni rólunk, blogokon, netes felületeken, Rockinform, Wan2, ilyesmi. Rögzítettünk 12 dalt és a „Díszharmónia” címet adtuk neki, hosszú í-vel. A lemez felvételeinek végén gitároscsere történik. A posztot Jacsó Miki tölti be. Az új felállás trióként kezd koncertezni. A koncerteken való laptopozást megunva billentyűskeresésbe fogunk.

2008

Májusban csináltunk egy újabb demót 7 dallal, multimédiás melléklettel – videó, mp3, színes képek, kattintgathatós. Csoki, ropi, nápolyi.
Helló-hoz klipkészítés. Pogi nem szereti ha szkafanderben fotózzák, így aztán világgá megy. De a többiek hamar megtalálják, hiszen csak a városligetig jut.

Ebben az évben készült el a Leosztás című drogprevenciós film, főcímzenének a Benne vagyokot választották az alkotók. Drogokhoz ennél több közünk – saját bevallás szerint – nincsen.

Nyáron bejutottunk a Zöld Pardon tehetségkutatójára. Több mint 300 jelentkező közül 7en játszhattunk a döntőben. Mi nyertünk. Öröm-bódogság. Aztán még két tehetségkutató, egy harmadik és egy első helyezés. Tehetségkutatóra többé nem mentünk. Az Mr2 időközben elkezdte játszani a Hello c. dalunkat.

A sampler vs. billentyű kérdésre Tóth Marci válaszol – saját személyével.

Pogi visszaszokik a dohányzásra. Egyre több koncert, a Moszkvics klub állandó fellépője a Nils.

2009

Felkerültünk az MR2 Petőfi Rádió ‘Egy kis hazai 2009’ c. válogatás cd-jére és meghívást kaptunk az MR2 Akusztik c. műsorába is. Arra a következtetésre jutottunk, hogy biztos tetszik nekik a zenénk. Az Akusztikba hamár meghívtak mi is hívtunk pár barátot. Kardos Horváth Janó, Tettamanti „téma” Tomi, Kerekes „Lajcsi” Gergő. Meg az Emesét.
Koncerteztünk egy csomót, olyan zenekarokkal, mint a Kispál, 30y, Fruttik, Kaukázus, fesztiváloztunk, támogatást nyertünk, igen keveset próbáltunk és már el is telt az év.

Az idő közben megírt és felvett első nagylemezünkre lemezszerződést kötött velünk az Alexandra Records Nagyon örülünk és izgatottan várjuk a további teendőket.

nils_plakicsi

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára