AZK – „Jó szimat” este – Az Orr és a Colombre Band koncertje

Időpont: 2012. március 16. (pé), 21h
Helyszín: Sárvár, Nádasdy-vár Pinceklub
Belépő:
800,- Ft

colorr_header

A szombathelyi Az Orr és a Sárvárhoz időközönként hűséggel visszatérő Colombre Band ad koncertet a következő AZK-n. Kedves közönségünk! Higgyék el, van szimatunk hozzá, a minőségi zenei élményért kezeskedünk!

 


 

Az Orr (Szombathely) – http://azorr.hu/

A zenekar 2004. májusában alakult meg Szombathelyen, oly csalafinta módon, hogy Mersics György (dobok) és Mucsi Péter (gitár) kivált a Longroad zenekarból és Németh András (basszusgitár), valamint Kiss Dániel (gitár) részvételével megalakította azt a formációt, amelyet minden különösebb motiváció nélkül „Az Orr” névre kereszteltek. Később Németh András is kivált a Longroad zenekarból, hogy saját zenekarára tudjon koncentrálni.

A frissiben alakult zenekar célja az volt, hogy a klasszikusnak tekinthető – és hazánkban még mindig kissé túldimenzionált – hardrock irányt elhagyva a magyar alternatív hőskor felé nyit, és azt próbálja kombinálni a 90-es évek angolszász rockzenéjével. E kísérlet eredményeképpen sajátos hangzásvilágú és hangulatú saját dalok láttak napvilágot, melyek közül nem kevés nóta alapriffjét a Németh-Kiss páros még egyetemi éveik alatt (1994-1999) Sopronban hozta össze, csupán a 2000-es évek szellemében újra kellett polírozni és fényezni őket. Eközben persze vadonatúj dalok is születtek, és a formáció feldolgozásokkal is bátran „próbálkozott” (pl.: Red Hot Chilli Peppers, The Who, Chris Isaac, Black Sabbath, Deep Purple, …stb.).

azorr_615

2004. május végén a szombathelyi Green Go sörözőben adta egyetlen koncertjét Az Orr tánczenekar a fenti felállásában, mely koncert kedvező fogadtatásra talált a közönség körében. A csapatnak mégis Mucsi Péter gitáros nélkül kellet tovább folytatnia, és kisebb szünet után 2004. októberében ketten is érkeztek a zenekarhoz. Horváth Péter gitáros, akinek első hangszerhez nyúlásakor már sejtették az alapító tagok, hogy végre sikerült a megfelelő embert megtalálni a hiányzó gitáros posztra. Peti könnyen beilleszkedett a csapatba, „pillanatok alatt” betanulta számokat, és számos ötlettel is gazdagította azokat. Ezzel egy időben felmerült a gondolat, hogy az Orr zenéjét különösen színesíthetné valamilyen fúvós hangszer, így Németh Tamás (ex-Anima Sound System) meghívást kapott a formációba, aki elfogadta a felkérést.

A felállás: Németh András – basszusgitár, ének; Kiss Dániel – gitár,vokál; Horváth Péter – gitár; Németh Tamás – szaxofon, tárogató; Mersics György – dob.

2005. március 12-én Tatabányán Az Orr harmadik helyezést ért el, ahol az előválogatáson kb. 55, a tatabányai döntőn pedig 18 induló zenekar között szerezte meg a bronzérmet.2005. májusában elkészült az első „nagylemez”, amely az együttes jelenleg összes saját nótáját tartalmazza, vagyis 12 számot. A Látványos Emberek Domby Bertalan közreműködésével készült, és sikerült belesűríteni mindazt, ami jellemzi a zenekart; egy eklektikus, változatos zeneiségű, de egységes hangzásvilágú anyagot „gyártott” Az Orr 2005. augusztusában a Sziget Talentum színpadán adott koncert után – ahová több mint 1000 zenekarból válogatott a szervezőbizottság – ismét tagcsere zajlott le a zenekarban. Fúvós poszton Németh Tamás helyét Rosta Gábor vette át.

2006 őszén Kiss Dani gitárosunkat céges ügyei külföldre szólították és egy évig a zenekar felfüggesztette tevékenységét.2007 augusztusában miután újra együtt volt mindenki Mersics Gyuri dobos és Horváth Peti gitáros bejentette hogy megválnak a zenekartól. A hiányzó gitáros szerepére Tulok Dávid Orr-rajongó, gitárfanatikus szinte azonnal jelentkezett és már az első próbákon új ötletekkel bővitette a hangzásvilágot.Hosszabb kutatás, keresgélés után 2008. novemberében bukkant rá az addig gépi dobbal próbáló csonka banda Háklár Attila dobosra. Ezzel egyidőben Németh Tamás (szaxofon-tárogató) is visszatért és zseniálisan virtuóz játékával az Orr számokban ismét felerősödött a spontán improvizációs oldal. Ezidőben a zenekar a Haladás Művelődési házban próbált. Ez a kis klubfellépések időszaka, mivel a banda inkább a próbákra, az új hangzás, szerzemények tökéletesítésére koncentrált.

Az új orr ötös felállása: Németh András – basszusgitár, ének; Kiss Dániel – gitár,vokál; Tulok Dávid – gitár; Németh Tamás – szaxofon, tárogató; Háklár Attila – dob.

2010-ben a zenekar áttette székhelyét Nagykölkedre. 2011-ben tavaszán elkészült Az orr második „nagylemeze” A lustaság diadala címmel. Ezt a lemezt is két hatos részletben vette fel a zenekar. A második hatos már szaxofon nélkül, csak gitárokkal és számítógépes kiegészítő effektekkel készült. Ezek után a véletlen/sors úgy hozta, hogy a zenekar tagjai egymástól függetlenül megismerkedtek Padréval Madarász Péter Pál, aki amúgy profi harsonás. Már az első próbákon kiderült, hogy hasonló a gondolkodásmód és ízlés. A 2011 ősze már a harsonás koncertanyag összeállításáról szólt.

Az Orr honlapja »


Colombre Band (Győr) – http://colombreband.hu

Colombre Band: „Mivel saját dalokkal-repertoárral koncertezünk, nehezebb a dolgunk, mintha népszerű feldolgozásokat játszanánk, de mindenért kárpótol minket, hogy látjuk a koncertjeinken a dalok mennyire tetszenek az embereknek. Nem kényszerülünk kompromisszumra, pont olyan zenét csinálunk, amit szívesen hallgatnánk is – és ez a lényeg.”

colorr_header

Jelen felállásuk: Váray László B. – ének-gitár, Csordás Veronika – ének, Deák Gábor – gitár, Kovács Gábor – cajon

Érdekesség, hogy a 7:14 daluk címét a rajongóink adták egy Online Keresztelő keretein belül – a facebook oldalukon szavaztak három lehetőség közül, ez épp múlt héten zárult le. A dal címe: 7.14 (Hétóra tizennégy).

A Colombre Band honlapja »


Plakát:

colombre_orr_plak

Tudjunk egymásról! Jelöld vissza a részvételed a Facebookon itt: 

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára