AZK–Halor és Decaying Incest koncertek

Időpont: 2011. szeptember 23. (pé), 21h •
Helyszín: Sárvár, Nádasdy-vár Pinceklub •

Belépő: 1000,- Ft

halor_610 halor_decaying-1

 

Decaying Incest

A zenekar 2005 nyarán érte el a meglakuló formáját. Három haver már jóideje latolgatta, hogy alapít egy zenekart, majd egy kis omladozó garázsban kezdték el a saját számok gyártását az akkori felállásban (Gulyás Tamás, Horváth Balázs és Balázs testvére, Tamás). Majd pár koncert után átestek egy tagcserén, az új basszusgitáros Szennik Gábor lett. Még 2005. végén Jakab Tamás énekes elhagyta a bandát, helyére Horváth Zsolt állt.

dincest_610

2010 év végén Szennik Gábor szintén elhagyni kényszerült a bandát, így Horváth Zsolt énekes visszatért eredeti hangszeréhez is, vállalva a mélyeket a frontemberkedés mellett. 2011. májusában jelent meg első önálló nagylemezük a Hammer Records gondozásában, Tépd szét a csendet címmel, amely nagy mérföldkő volt a zenekar életében. A lemez megjelenése után beválogatták a zenekart Csehország legnagyobb zenei fesztiváljára, a Rock for People fesztiválra, amelyen nagy sikerrel júliusban külföldi közönség előtt is megmutathatta magát a Decaying Incest.

A jelenlegi formáció:

Horváth Zsolt – ének, basszus

Horváth Balázs – dobok

Gulyás Tamás – szólógitár

http://decaying.uw.hu

http://myspace.com/dincest


Halor (Szombathely)

A zenekart 1999 nyarán alapította három jó barát, Komondi Ákos (basszusgitár, ének), Laczó Gyula (gitár), Komondi Ádám (dob). Ez a három ember gyermekkorától ismeri egymást, együtt érezték meg a rockzene hívó szavát. Ezért is volt természetes, hogy olyan zenét fognak játszani, ami a fülüknek és szívüknek kedves. A banda első koncertjét 1999 november 16-a szombathelyi Főiskolás Klubban tartotta, jelentős sikerrel. Egy év múlva, 2000-ben két újabb taggal bővült a Halor gárdája: Eichinger Áron (gitár), Szerdahelyi András (billentyű). Kiegészülve ezekkel a hangszerekkel, már megmutatkozott a zenekar fő irányvonala, az összetéveszthetetlen, klasszikus, ikergitáros heavy metal. Mire a zenekar elhatározta, hogy elkészíti első demo CD-jét, a sok koncert hatására már szűk hazájában, Szombathelyen sikerült felküzdeni magát a rock-élet sűrűjébe, számos hívet szerzett magának. 2001 nyarán a rajongók örömére a csapat előrukkolt a Horsepower című bemutatkozó lemezükkel, amely 3 nap alatt készült el. A Horsepower CD jó kritikát kapott a magyar szaksajtótól, valamint előbbre vitte a zenekar szekerét. Ebben az évben a Halor a szintén szombathelyi Lord együttes vendégeként többször szerepelt. Kiemelkedő jelentőségű volt a zenekar számára a Lord 30 éves jubileumi Petőfi Csarnok-béli koncerten való részvétel. Ez az év a Halor zenekar számára kiemelkedő jelentőséggel bírt, hiszen a magyar metal-színtér legjelentősebb, legerősebb zenekarával, az Ossiannal sikerült turnézni az egész országban. Ezzel a Halor-tagok egyik nagy gyermekkori álma vált valóra.

halor_610

2002. nyarán a zenekarból távozott Áron és András. Áron helyére az underground legenda, az Alfred’s Violin gitárosa Csaba Béla Gábor került. András helyére nem kerestek újabb billentyűst, így a Halor zenéje még markánsabb, karcosabb, vastagabb lett. A banda szinte kihagyás nélkül folytatni tudta a koncertezést, hiszen ebben az évben még várt rá az első külföldi fellépés Ausztriában, valamint még számos más hazai koncert is. A 2002-es év végét a zenekar stúdiózással töltötte, ahol felvették második demo CD-jüket a The Power’s Breaking Loose-t. A következő évben a Halor újabb koncerteket adott, többször lépett fel önálló zenekarként, főbandaként, illetve vendégzenekarként számos városban. Külön csemege, hogy ebben az időben a zenekar Mohl Gergely csellóművész vezetésével és a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar néhány tagjával mintegy projektként rögzített egy feltétlenül érdekességnek számító, komolyzenét és rockzenét ötvöző felvételt, a The Victory elnevezésű tételt, amelyet a banda élő műsor keretében is előadott hangos sikerrel. De térjünk vissza a Halorhoz. Az első koncert után kereken 4 évvel, 2003. november 16-án a zenekar az Ossian Hangerőmű albumának lemezbemutató koncertjén játszhatott a Petőfi Csarnokban. 2005-ben a Halor folyatta a már megszokott koncertsorozatott az Ossian zenekar társaságában… ismerős és még ismeretlen arcok hallhatták újra a halormetalt számos városban.

Rengeteg koncert, több ezer kilométernyi országút, sok, turnébuszban eltöltött óra és jó pár hektoliter elfogyasztott sör után meg is érkeztünk 2006 év végére, amikor megjelent a zenekar első nagylemeze Welcome To Hell néven. Az album számos pozitív kritikát kapott a magyar és külföldi sajtóban, a fémzene szeretők is újra, meg újra teszik be a CD lejátszóba az albumot. 2008. őszén külföldre költözött, és a zenekarból kilépett Laczó Gyuszi gitáros, akinek helyét a fiatal Sárközi Ádám vette át. Jelenleg az új dalok folyamatosan készülnék, következő cél a következő nagylemez.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára