Fémben gazdag péntek – a Mordie és a Halor koncertezett az AZK-ban

Hosszú szünet után, pénteken este ismét metal koncertnek voltunk szem- és fültanúi az AZK-ban. Két csapat állt színpadra, a kőszegi Mordie, és a szombathelyi Halor. Mindkét zenekar játszott már korábban itt, utóbbiak több alkalommal is. Este 9 órakor volt kapunyitás, odaérkezve kb. 15 fő csodálta a beharangozott meglepetést a pinceklubban, ami a klub bútorzatának esztétikai értelemben vett metamorfózisa volt (Ezúton köszönet a Caracas Cafénak az önzetlen felajánlásért és Szabó Öcsinek a közvetítésért!). Kicsit féltem, hogy ezúttal nem nagyon lesznek többen, de szerencsére feleslegesen aggódtam.

halor_mordie201031

Fél 10 után pár perccel kezdte el koncertjét a Mordie. Alapjában dark beállítottságú zenéjüket, metalos elemekkel ötvözik, ami szerintem egy nagyon jó elegyet hoz létre. A harmadik számuk körül, hátrapillantva elégedetten láttam, hogy szépen gyűlnek az emberek. Eljátszották a 2007-es „Magány” demo mindegyik tételét, ezen felül kaptunk két új számot a készülő új lemezükről, és egy Junkies feldolgozást is ráadásnak (Maszk). Most láttam őket másodszor, továbbra is pozitív felhanggal tudok nyilatkozni róluk, ha folytatják, talán nagyobb ismertségre is szert tehetnek, a potenciál megvan bennük. Remélem, legközelebb hamarabb jönnek vissza koncertezni, eddigi első és egyetlen koncertjük Sárváron 2007-ben volt.

halor_mordie201003

Rövidesen átszerelés, a Halor pakolt fel, mire elkezdték koncertjüket már szépen megtelt a klub (bár tény és való voltak lent már többen is). Ebben a felállásban most láttam őket másodszor (t.i. gitároscsere volt náluk kb. másfél–két éve). Programjuk a 2006-os Welcome To Hell nagylemezre épült, de kaptunk ezen kívül egy kis ízelítőt a készülő új nagylemezről, valamint egy Manowar feldolgázást is a ráadásban. Többen követelték koncerten, hogy játsszák el a Judas Priest – Breaking The Law című klasszikusát, de sajnos ez most elmaradt. Nem mintha a saját dalaik miatt szégyenkezniük kellene, kellő fantázia található meg bennük, (Bár valljuk be, a mai metal mezőnyben már nagyon nehéz újat mutatni.), becsülettel helyt állnak, külföldön is volt már több koncertjük. Az új gitárosuk fiatal kora ellenére ismét meggyőzött, nagyon jól teljesített, de ez az egész zenekarra elmondható. Véleményem szerint egy ilyen kisebb klubbulin jobban előjön az igazi lényük, mint egy nagyszínpados koncerten. Sokkal közvetlenebb a kapcsolat a közönséggel, ami jót tesz az előadásnak.

halor_mordie201048

Megint külön ki kell emelni mindkét zenekar pozitív hozzáállását, a klub anyagi nehézégeit belátva a Mordie például tiszteletdíj nélkül, a Halor a bevétel egy részéért cserébe vállalta a koncertet, ami kivételesen nagyvonalú és egész biztosan csak az olyan helyeken működik, ahol jól érzik magukat és ahová szívesen térnek vissza.
Összességében azt mondanám, ez egy nagyon jó hangulatú este volt, remélem, nem kell legközelebb ilyen hosszú időt várnunk, hogy ismét metal koncertre csápolhassunk az AZK-ban.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára