AZK-Farsang – 2007. február 23.

Szerző: Twickkk

A sárvári Kossuth Lajos Művelődési Központ Alternatív Zenei Klubjának (AZK), megszületése óta legigazibb erénye a nyitottság, a legkülönbözőbb élőzenei műfajok közötti szabad kalandozás. Nem szólt másról a múlt héten hagyományosan megrendezett AZK-Farsang sem: a zenei sokszínűség a régi, ahogy az a szavakkal nehezen körülírható hangulat is, amelyben páratlanul sajátos módon keverednek a Nádasdy-vár falainak évszázados emlékei az idejáró fiatalok itt megélt emlékeivel.

img74

A klub élete során, közönségét tekintve több generációváltást is megélt, többször éledt újjá. Létjogosultságát azok az új nyuszi-, rendőr-, ninja- és a legkülönbözőbb állatjelmezes fiatalok jelzik, akik kíváncsiak az élőzene sajátságos értékeire műfajtól függetlenül.

Az este folyamán 2 szelektor (Lélekrendész, twickkk) muatatta meg ugyanis, hogy fér meg egymás mellett a rock a világzenével, a rockabilly az absztrakt elektronikus műfajokkal, vagy éppenséggel a reggae az autentikus cigányzenével. A jelmezek mögött idén újra ugyanolyan nyitott gondolkodású fiatalok álltak, mint az AZK ’90-es évekbeli fénykorában, amikor ez a közösség a mára az amatőr szint korlátait feszegető saját zenekarait is ki tudta termelni. A klub az év során még sok érdekesnek ígérkező programot tartogat, ezekről a http://lathatatlansarvar.freblog.hu honlapon lehet tájékozódni.

 

Szerző: Szobosz

Úgy tűnik hogy újra beindul az AZK, ami nagyon örvendetes. Egy-két évi elhanyagolást követően nehéz volt újra beindítani és visszacsábítani az embereket, de talán most ez sikerült. Egy újabb szép emlékű estén lehet túl az, aki február 23-án az AZK farsangot választotta.

img120

A helyszín -egy váratlan csőtörés miatt- a pinceklub helyett a hátsó nagyterem lett, ami így utólag nem is olyan nagy baj, mivel kellett is a hely és mozgástér a sok embernek. Örvendetes volt látni, hogy milyen sokan komolyan vették a plakát felszólítását és valóban jelmezben jelentek meg. Így remek jelmezeket láthattunk és pár embert szinte fel sem lehetett ismerni, olyan jol sikerült az álcázás. Az időzítés is fontos és most jól sikerült, mivel már egész korán jöttek az emberek és hamar formálodott a hangulat. Jó szorakozás volt egymás jelmezén mókázni és közös fotókat csinálni.

A tánc is beindult rendesen, ami ugye jó mérőeszköze a hangulatnak. Zeneileg szinte minden megszólalt az elmúlt 40 évtől napjaink modern hangjaiig. A legkomolyabb azonban az volt, amikor megszólalt Switch-től a „Beat potchi”, amire az egész társaság vonatozásba kezdett és amibe szinte mindenki becsatlakozott (amióta 2 éve először játszotta Palotai itt Sárváron ezt a zenét, azóta akárhányszor megszólal, kb ilyen hatást vált ki az emberekben mint most). A visualra sem lehetett panasz, mivel ismét hangulatos, vicces képeket kaphattunk. Összességében tehát egy nagyon jó hangulatú esten vagyunk túl.

Márciusban is további jó programokat kinál az AZK, tehát tessék odafigyelni!!

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára