AZK-SZilveszter – BÚÉK 2007

A Kossuth Lajos Művelődési Központ 2006 szilveszterére változatos programokkal készült. Nem mindennapi dolog egy reneszánsz várkastélyban tölteni az év utolsó napját: a Nádasdy-vár aulájában a művelődési központ együttműködő partnere, az Artical Session szervezésében DJ-ket láthattunk, a pinceklub pedig az élőzenéé volt. A fellépő zenekarok után hajnalig válogattunk az aulában az alkalomhoz leginkább illő „táncolós” AZK-„slágerekből”.

A szilveszteri programra több mint 100 vendég érkezett és végig nagyszerű, emelkedett hangulatban zajlott, a szépen megtelt helyszíneken hajnalig szórakozhattak a zenekarok, DJ-k és a táncolók.

Információk fellépőinkről:

Zenekarok:

Ankou:
1995-ben alakult ez a punk rock és grunge közeli stílust játszó, Vecsésen állomásozó zenekar. Repertoárjukban saját dalok mellett feldolgozások is szerepelnek a Nirvanatól kezdve a Green Day-ig. A mostani felállás ’01 óta működik (Kecskeméti Árpád – gitár, Kecskeméti Csaba – basszusgitár, Molnár Gyula – gitár, Zsolnai Zoltán – dob).
A kétezres év első felében az új managementnek köszönhetően még aktívabbá válva sok koncertet lebonyolítottak. Többek között a Bomber társaságában járták az ország klubjait és a Szigeten is jelen voltak. „Majd kiderül” címmel megjelent első lemezükön tíz dalt rögzítettek. A stúdiófelvételek mellett készült két klip is az „Apró semmik”, és „Újra élek” című dalhoz, mely több tévécsatornán látható volt. Dalaik kellő mocskot, lendületet és dallamot hordoznak.
2004 tavaszán boltokba került a második lemezanyag „Vissza a sorba” címmel. Ehhez kapcsolódóan elkészült két videoklip is a „Fiatal voltál”, és a „Vissza a sorba” címadó nótához. A 2005-ös év elején turnéra indult a zenekar az Alvin és a mókusok társaságában, melynek során bejárták az ország nyugati felét…

Letölthető Ankou mp3-ak
Jól csinálod
Fiatal voltál
Rohadt darab

a zenekar honlapja: www.ankou.hu

Sunscreen:
A legfrissebb és legfontosabb hír a Sunscreen háza tájáról hogy a Groove Armada tagjai a őket választották ki a Thirst Studio öt döntőse közül, így a soproni punk-rock-funk csapat tagjai utazhatnak Londonba és Barcelonába a közös stúdiómunkára, és szerepelnek a Thirst Studio zárógáláján is, ahol a két említett csapat mellett szerepel a Coldcut, az Anima Sound System, a De La Soul, valamint DJ Palotai és a tavalyi világgyőztes, DJ Ronin is.
A Sunscreen-t a Syma Csarnok-beli gálán, november 18-án láthattuk legutóbb, ahol a De la Soul, a Groove Armada és a Coldcut társaságában mutatkozhattak be több ezer ember előtt.

A Sunscreen zenekart egyébként négy soproni fiatal alakította még 2000-ben. Gitár-basszus-dob-ének felállás. A kezdeti grunge rockból az évek folyamán valamiféle punk-rock lett, enyhe funky behatással.
Nincsenek nagy gitárszólók, se nagy dobszólók, csak egyszerű dallamok. Angol szövegek, négy demó és sok-sok jó kritika a magyar zenei sajtóban. Meg persze mindig energikus koncertek, mindegy hány embernek…
Rengeteg hazai és külföldi (Ausztria, Németország, Csehország, Szlovénia, Horvátország…stb.) klubban fordultunk már meg. És persze a legnagyobb magyar fesztiválokon (Sziget, Volt…stb.), valamint külföldi fesztiválokon. Ennyi…

Tagok: Auer László-basszus; Fekete Gergely-ének; Paduts László-gitár; Zistlár Roland-dob

Letölthető Sunscreen mp3-ak
Play
Got the Feeling
Hate to be

a zenekar honlapja: www.sunscreen.hu

DJ-k: 

Soulpatrol:
Partiszervezőként az artical session oszlopos tagja. A Zene megszálottja, így egyenes út vezetett a lemezgyűjtéshez majd a buliszervezéshez és végül a selectorkodáshoz. A helyi elektronikus megmozdulásokon kívül zenélt már AZK-s rendezvényen Reggae bulin, Electro esten és persze több szép emlékű házibuliban, szülinapon! A közeljövőben Pécs és a megye több városában is zenél (Körmend, Vasvár…stb). Amit játszik: Minden, ami törtritmus, minden ami Electro és minden ami izgalmas és a testet megmozgató és melengető…

info: articalsession.freeblog.hu
E-mail:artical.session@freemail.hu

Badragaz:
A tapolcai crew: Kanshin (Badragaz Y.S.C), Dekritz (Badragaz Y.S.C), Stooge (Badragaz Y.S.C)
Stooge a már megszokott liquid stílust pörgeti,nem kevés jamaicai hatást felvonultatva szettjeiben. Dekritz sokrétű, változatos zenei világgal rendelkezik, mondhatni A-Z-ig mindent játszik. Aki a sötétebb technoid/neurofunk hangzást kedveli, annak Kenshin muzsikája biztosan kellemes élményt fog nyújtani.

Helyek:
Tapolca: Club of Cameleon, Teke Club; Sopron: -Pub Fiction; Keszthely: -Ambient Cafe; Révfülöp: -Top Panorama

Akikkel eddig zenéltek:
Chris.su (Subtitles, Timeless, Commercial Suicide); Vida L (Tilos Rádió, Need4speed); Numek (BlackHoe, KillingSheep, MindSaw); Benzon (Microforms); L.A.S. (Microforms); Dolbyroll (A38); Metro (Electronic Orgasm)

info: www.badragaz.hu

DJ Run a.k.a. DJ Marcipán:
Dj RUN 1990-ben, 13 éves korában állt elször játszó mögé, ekkor még csak a rádióból rögzített számokkal kísérletezett. Magyarországon ebben az időben összesen 1 lemezbolt működött! 1994-től club dj-ként funky és rock zenét játszott. Miután megismerkedett az elektronikus zene értékeivel, 1996-tól elkezdett gyűjteni mindenféle ebbe a műfajbavágó zenét. Ő volt a MusicMagazin.hu alapítója is, amely Magyarország egyik legsikeresebb internetes zenei magazinja. Sok tapasztalatot szerzett már különböző rádiókban és klubokban. Zenélt külfüldi és hazai vállalkozások rendezvényein, de divatbemutatók és egyebek zenei programját is szerkeztette már. Dj Run nagyon sok stilusú zenét gyűjt, a hip-hoptól a jazz-fusion-ön át, a breakbeatig, a reggae-ig és a drum and bassig.

letölthető mixek: www.musicmagazin.hu/download/djrun

A jegyek elővételben 1800,- Ft-ba kerültek és az alábbi helyeken lehetett őket megvásárolni:

Kossuth Lajos Művelődési Központ
Sárvár, 9600 Várkerület 1. • Tel.: 95/320-063 • E-mail: muvelodesikozpont@sarvar.hu

Nádasdy-Büfé
Sárvár, 9600 Várkerület 1. (Nádasdy-vár udvar, harangláb)

Kuglizó Söröző
Sárvár, 9600 Széchenyi István u. 19. • Tel.: 95/325-660

TNT Lemezbolt
Sárvár, 9600 Batthyány u. 43. (Lila udvar) • Tel.: 95/324-840

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára