Az év és a „hagyományos” koncepció utolsó AZK-koncertjei

2013 és egyben a klub „hagyományos” működési koncepciójának utolsó koncertjeit adják a The Bars, az A Gátnál és az Obszidian zenekarok december 13-án, a szokott helyen, a Nádasdy-vár Pinceklubjában. Az elmúlt hetekben az AZK jövőjével kapcsolatban több félreértett hír, féligazság kezdett el terjedni szájról szájra, ami egyrészt örömteli, hiszen azt jelzi, vannak még bőven, akiket érdekel a klub sorsa, másrészt mindenképp szükséges pontosítani, úgyhogy az évzáró AZK részletei előtt a klub terveiről olvashatunk.

Az 1989 óta lényegét tekintve csaknem változatlan működési tervvel dolgozó Alternatív Zenei Klub a jövő év januárjától tudatosan újraszervezi önmagát, új stratégiát, új kapcsolati rendszert épít. Ennek az oka nem elsősorban anyagi természetű (csak közvetve az), hanem főként az ifjú generáció élőzenétől való elfordulása, érdeklődésének hanyatlása (ezutóbbi kettő országos jelenség!) és a régió többi élőzenei koncerthelyszínével való közös gondolkodás hiánya követeli meg, hogy új, más, tudatosabb módon képviseljük továbbra is a perifériára szoruló kortárs élőzenei műfajokat.

Összefoglalva tehát: nem csak hogy nem zárjuk be a kapukat, épp még szélesebbre szeretnénk nyitni! Az újratervezés időszakában, a jövő év elején még várhatóan valóban kevesebb koncerttel jelentkezünk, de ennek a fő oka az, hogy januártól az AZK-val a fő hangsúlyt elsőként a közösség és a társhelyszínekkel való kapcsolati rendszer újraalkotására szeretnénk helyezni, s csak utána: megerősített, stabil megalapozottsággal visszaállni a havi rendszerességű klubkoncertek menetrendjére. A munka tehát nem áll le, hanem fokozott figyelemmel és minden eddiginél tudatosabb tervek szerint zajlik majd – természetesen a klub közösségének aktív részvételével. Ennek a munkának az elméleti elkőkészítése már hónapok óta zajlik, és nagyonis aktív folyamat lesz: nem azt várjuk, hogy a problémáink maguktól megoldódjanak csupán azzal, hogy pihentetjük őket!


 

Most pedig minden különösebb kommentár nélkül egy-egy névjegynyi adalék a résztvevőktől:

The Bars (Zalaszentgrót/Celldömölk)

 

The Bars a Facebookon »


 

A Gátnál (Sárvár)

 

A Gátnál a Facebookon »


 

Obszidian (Nagysimonyi)

 

Obszidian a Facebookon »


 

Dátum: 2013. december 13. (péntek), 21:00
Helyszín: Sárvár, Nádasdy-vár, Pinceklub
Belépődíj: 500,- Ft
Facebook-esemény »

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára