artical session#47 – Gépszava

Időpont: 2010. november 13. (szo) • Helyszín: Sárvár, Nádasdy-vár Pinceklub

aptyafia

November hónapban különleges esttel jelentkezik az Artical Session kortárs elektronikus zenei klub a Nádasdy-vár pinceklubjában. A klubest különlegeségét az adja, hogy a klub szervezői Magyarország egyik legspeciálisabb underground elektronikus zenei formációját látják vendégül, a Bernáthy & Son – Live Electronic Bandet. A „Live Electronic Band” skatulya a produkció élő mivoltára utal, és valójában annyit takar, hogy Bernáthy-apuka és fia, a helyszínen tetemes elektronikus hangszer segítségével, élőben prezentálja az acid- és a technotörténelmet, illetve jelent.

A formáció idősebbik fele, Bernáthy Sándor képzőművész-zenész, autodidakta művész. A Szentendrei Vajda Lajos Stúdió tagja. Szerzőként és előadóként is részt vett az avantgárd zenei életben. Korábbi zenei ténykedései: az A. E. (azaz Albert Einstein) Bizottság alapítótagja, Doktor Újhajnal, Matuska Silver Sound, Szkárosi & Konnektor Rt. ’94-ben pedig közös techno-live-act produkciót hoz létre fiával, Zsigával, Bernathy & Son néven. Az óbudai Supersonic – Vörös & Kék Yuk interdiszciplináris underground zenei klub tulajdonosa, alapítója.

aptya

Az ifjabbik Bernáthy sem marad el ismertségben az idősebbtől, többek közöttt egy Moholy-Nagy-pályázat nívódíjasa, grafikai munkái is régota közismertek. Urbanizer Visuals néven 2004-től foglalkozik vetítésekkel partikon és koncerteken. 1994-től pedig a Bernathy & Son technoprodukció tagja, amellyel eljutottak a hazai fesztiválokon túl számos legendás külföldi klubba, illetve 1996-ban Berlinben például a méltán híres Loveparade fellépői is voltak már.

gyerek

Az est további vendégei lesznek a lokális “techno”-fejek, vagyis NoName a.k.a Rocky, Paul’vairz, és Lélekrendész.

Fotók: iambarnie.com

Az index.hu kapcsolódó cikke:
Kell a mély a technóhoz

 

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára