A Tánc Világnapja: A világ táncosaival együtt ünnepel Sárvár

Sárvár városában is szép hagyományai vannak a tánc ünnepének, amely ebben az évben sem maradhat el – a kétnapos Sportnap kísérőrendezvényeként, április 26-án kerül megrendezésre a Kossuth téren. Kondora Bálintot, a rendezvény szervezőjét, koordinátorát kérdeztük az idei programról.

A táncművészetek legnagyobb ünnepe, a Tánc Világnapja, amelyről több mint 30 éve minden évben április 29-én emlékeznek meg a Földön. A klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre születésnapján a világ mindenféle táncát megünneplik, melynek egyik fő célja e művészeti ág népszerűsítése.

Sárvár városában is szép hagyományai vannak a tánc ünnepének, amely ebben az évben sem maradhat el – a kétnapos Sportnap kísérőrendezvényeként, április 26-án kerül megrendezésre a Kossuth térenKondora Bálintot, a rendezvény szervezőjét, koordinátorát kérdeztük az idei programról.

Hányadik alkalommal szervezed és ünneplitek a Tánc Világnapját Sárváron? Miért vállaltad fel a szervezést? Társrendezvénye a sportnapnak, vagy két önálló rendezvény társulása a közös nevező a mozgás mezsgyéjén?

Harmadik alkalommal rendezzük meg az eseményt, szóval már hagyományosnak nevezhetjük. A szervezést a Sárvári Senior Néptáncegyesülettel közösen csináljuk. Én régóta, gyerekkorom óta táncolok, így természetes volt, hogy segítek a szervezésben.

A sárvári sportnap befogadta a rendezvényt, tulajdonképpen a sportnap kísérőrendezvényeként működünk. Úgy gondolom a tánc a mozgás a sport egy formája, mely helyet érdemel egy ilyen eseményen.

Mi a tapasztalatod? Népszerűsíthető a táncművészet ezzel a nappal szélesebb körben, vagy a már tánccal „megfertőzödtek ” ünnepelnek?

Az egyik célunk természetesen a tánc népszerűsítése, és az, hogy az érdeklődők a városban működő csoportokat megismerhessék és számukra kedveset esetleg a jövőben ki is próbálják. Minden egyesület működtet utánpótlás csoportokat is. A másik oldalról természetesen jó lehetőség ez a csoportoknak a találkozásra, ismerkedésre, a más táncművészeti ágakkal való közvetlenebb megismerésre, a táncosok közti kapcsolatok erősítésére.

Milyen táncstílusok, produkciók várhatóak az idén, mit láthatnak majd a kilátogatók?

Az előző években megszokott mennyiségű és természetesen művészi minőségű az idei repertoár is. A meghívást kapó csoportok palettája színes, a hastánctól a breaken át a néptáncig minden a városunkban „élő” műfaj jelen lesz. Azt gondolom, az idei programunk is színvonalas, izgalmas és érdekes produkciókat tartogat, érdemes lesz eljönni és a táncosokkal ünnepelni. Mindenkit nagy szertettel várunk!

7142795453503e376a81a_68540e1d

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára