A sárváriak segítsége Devecserben

Müller Ilona zongoraművész és Magyar Szilvia énekművész november 20-i sárvári jótékonysági koncertje adta az ötletet ahhoz, hogy a Nádasdy-vár dolgozói és a vár kulturális értelemben vett agglomerációja kiegészítse a hangversenyen összejött majd’ 100 ezer forintnyi adományt egy szervezett közös önkéntes-munkanappal is.

kolontar_25

Az akcióban részt vettek a Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár művelődési központ- és könyvtárrészlegének és a Nádasdy Ferenc Múzeum dolgozói, de képviselték magukat a Sárvári Íjász- és Hagyományőrző Egyesületből és a Láthatatlan Sárvárból is.

A tizenötfős sárvári delegáció tagjait az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központban látták el védőruhával és szerszámokkal, majd két csoportra bontva kezdték meg a munkát, a női szekció Devecserben, a férfi szekció Kolontárban.

kolontar_02

A lányok munkája egy vörösiszappal szennyezett útperemszakasz megtisztítása volt, ezt terítették be utána murvával.

A férfiak egy vörösiszappal elöntött, vízzel telt előkertszakaszról próbálták elvezetni a vizet a már kitakarított elvezetőárokba. A talaj itt helyenként annyira megsüllyedt, hogy többen térdig belesüppedtek, csak nehezen, segítséggel sikerült kihúzni őket.

kolontar_22

A szünetben a Máltai Szeretetszolgálat munkásai vittek a helyszínre védőitalt és szendvicset, ebédelni a Devecserben felállított katonai sátorban lehetett.

A napot a női és férfi csapat együtt fejezte be Devecserben, szétterítve a murvát az útszakaszon.

kolontar_08

Bár egy nap kevés a segítségre, a helyiek nagy örömmel fogadták a sárváriakat, akik szembesültek azzal hogy ennyi idő eltelte után is borzalmas a helyzet Devecser környékén, de összefogni jó!

Glavánovics Reni (Sárvári Íjászok) galériája pedig itt »


Láthatatlan Sárvár fotógalériája:

Kondor János (Nádasdy-vár) galériája pedig itt:Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára