Müller Ilona jótékonysági koncertje a vörösiszap-károsultjainak javára

A vörösiszap-katasztrófa károsultjai javára ad jótékonysági koncertet Müller Ilona zongoraművész és Magyar Szilvia énekművész a Nádasdy Múzeum dísztermében, november 20-én (pénteken), 18 órai kezdettel.

A szomszéd bácsi fekete zongorája varázslattal bűvölte el a még csak pár éves révfülöpi kislányt. Azután a szimpátiát rendszeres zongoraórára járás követte. A művésznő életében az általános iskolától a szakközépiskolán át a komolyzene és a zongorázás játszották a főszerepet. A budapesti Zeneművészeti Főiskola után a stuttgarti Zeneművészeti Egyetemen folytatta német ösztöndíjjal tanulmányait és itt kapta meg Andrzej Ratusinski professzor (Ratusinski Horowitz és Rubinstein tanítványa volt) növendékeként zongoraművészi diplomáját. A tanulmányok mellett is egyre több helyre hívták az akkor még szinte ismeretlen Müller Ilonát. A bemutatkozó koncert alkalmával kétezer ember ismerhette meg a lengyel származású tanár legújabb tehetségét. Az első fellépést sorra követték az újabb és újabb felkérések. Zongorajátékára felfigyelt Magyarországon a Yamaha hangszerek kizárólagos forgalmazója is, az Atlantisz Yamaha cég felkérte Ilonát a Clavinova hangszercsalád népszerűsítésére, azok bemutatására.

mullerildiko_610

Szívesen tesz eleget minden meghívásnak ( Bonn, Stuttgart, Aalen, Prága), szerepel kiállítások, konferenciák megnyitóin, kulturális rendezvényeken, fesztiválokon (Művészetek Völgye) de szállodák vendégeit is örömmel szórakoztatja. Április 28-án jótékonysági koncertet adott Ilona Budapesten a Mozgásjavító Általános Iskolában olyan gyerekek részére, akiknek helyzetükből adódóan kevés lehetőségük van a komolyzene élőbeni hallgatására. A koncertről tudósítást adott a Juventus Rádió, Danubius Rádió(hangfelvétel), több napilap és ez alkalomból portréfilmet készített Ilonáról az MTV1 is. A zongoraművész megjelent első albumával egyfajta küldetést szeretne teljesíteni. A CD a Dallamok Varázsa címet viseli, mely a komolyzene slágereiből tartalmaz válogatást. Ilona bízik abban, hogy ezzel megérint olyan embereket is, akik eddig nem hallgattak komolyzenét. A Fényhozó Karácsonycímmel megjelent második, karácsonyi lemeze az előzőhöz hasonló nagy sikert aratott.

A zongoraest teljes bevételét a vörösiszapkárosultak megsegítésére ajánljuk fel, a belépés önkéntes adományok alapján zajlik.

A művésznő weboldala: http://ilonamusic.hu

MŰSOR:

Az első műsorszámmal emlékezünk a vörösiszap-katasztrófa áldozataira:

Händel: Ária a Xerxes c. oprából
Bach: G-dúr francia szvit: Allemande, Courante, Sarabande, Gavotte, Bourrée, Loure, Gige
Mozart: Variációk egy Duport témára
Donizetti: Leonóra áriája a Kegyencnő c. operából

SZÜNET

Liszt: Részletek a Karácsonyfa ciklusból:
Psallite, O, heilige Nacht!, In dulci jubilo

Csajkovszkij: Fű is voltam…
Chopin: h-moll mazurka Op. 33. Nr 4.
Mascagni: Santuzza áriája a Parasztbecsület c. operából
Chopin: b-moll noktürn Op. 9.
Bizet: Habanera és Seguidilla a Carmen c. operából
Verdi: Eboli áriája a Don Carlos c. operából

Köszönjük adományait!

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára