A hetedik: idén is Nádasdy Történelmi Fesztivál sok újdonsággal

Sárvár hetedik alkalommal köszönti a török kor szerelmeseit, a hagyományőrzés és a korabeli gasztronómia rajongóit a Nádasdy Történelmi Fesztiválon. Vas megye legnagyobb török kori hagyományőrző rendezvénye a Nádasdy-vár helyszínein vitézi táborokkal, kézművesvásárral, színes gyerekprogramokkal, autentikus gasztronómiai kínálattal péntektől vasárnapig várja a fesztivállátogatókat július 17 és 19. között.

Screen Shot 2015-06-18 at 09.22.18

Az idei rendezvényt színesíti a legfiatalabb korosztály számára nyitva álló kézművesfoglalkoztató, ahol a gyerekek tradicionális mesterségekbe kóstolhatnak bele. A fesztivál megújult gyerekprogramjainak részeként a végvári huszárok éppúgy várják a kis vitézeket, mint az Oszmán katonai tábor janicsárjai. Az elmúlt évek során kialakult programstruktúra számos új vagy újragondolt elemmel bővül. Ilyen például a várparkba visszatérő Nádasdy Ételmustra, a látványos fáklyás felvonulás, az ostromjátékok második etapja, illetve az egyedülálló Fesztiváltábor, melynek keretében három napos, napközis, kézműves tábor zajlik a fesztivál helyszínein.

Screen Shot 2015-06-18 at 09.22.07

A fesztiválhoz kötődő, ugyancsak nagy sikerű események idén is kitűnő szórakozást kínálnak: a gasztronómia rajongói új helyszínen kóstolhatnak bele a Báthory Lakoma fogásaiba, a Nádasdy-vár színpadán ismét színvonalas színházi előadás, A három testőr várja a publikumot a fesztivál hetében. A Nádasdy Történelmi Fesztivál nevét hallva nem kizárólag a katonai hagyományőrzés juthat azonban eszünkbe, hiszen a fesztivál a jó bor, a remekbe szabott étkek élvezete mellett a minőségi zenei kínálat terén is magas színvonalra törekszik: számos hazai és külföldi előadóval találkozhat a kilátogató. A nagyszínpadon feltűnik a Hollóének Hungarica, a Szelindek, a Magashegyi Underground és a Balkán Fanatik is, mellettük pedig olyan világzenei unikumok lépnek deszkákra, mint a Neofolk, a Patrick Walker Trio, a Grup Nazin vagy a Ljubljanából érkező Salonski.

Az idei évben első alkalommal mutatkozik be a Nádasdy Borbazár a fesztivál keretében. A három nap folyamán 6 pincészet kínálja a fesztiválon finomabbnál finomabb borait. A kellemes borozgatások mellé igazi fesztiválos poharat is kínálnak a szervezők. A fesztivál programjai fesztiváljeggyel látogathatók, melynek megvásárlásával a fesztivált szervező, nonprofit Nádasdy Történelmi Hagyományőrző Egyesület támogatása mellett egyben nyereményjátékban is részt vesz a látogató – tudtuk meg a június 17-i sajtótájékoztatón.

A szervezők minden vendéget arra bíztatnak, hogy kapcsolódjanak be aktívan a fesztivál forgatagába, kóstolják, ízleljék meg és éljék át a török kort. “Én szeretem a Nádasdy Fesztivált!” – mottóvak fotópályázaton is megoszthatják élményeiket. A legjobb alkotásokat szakmai zsűri bírálja el. A Nádasdy Történelmi Fesztivál idén hetedik alkalommal várja Önöket. Jöjjenek, teremtsünk közösen hagyományt!

A fesztivál hivatalos honlapja »

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára