A Dieter Glawischnig Hamburg Ensemble koncertezik a Nádasdy Múzeum dísztermében

glawischnig_615

Dátum: 2012. január 18 (sze), 19:00
Helyszín: Nádasdy Múzeum díszterme
Belépődíj: 1500,- Ft

Dieter Glawischnig
(zongora) – http://de.wikipedia.org/wiki/Dieter_Glawischnig

1938-ban született Grazban. 1963-tól az ORF Bigbandjében játszott. 1968–1975 között a Graz-i Zeneakadémia jazztanszé­kének vezetője. 1973-tól az NDR Bigbandjének vezetője. 1882-ben alapítója a Hamburgi Zeneakadémia jazztanszékének, és vezetője 2003-as nyugdíjba vonulásáig.

1974-ben alapította Ewald Oberleit­nerrel és John Preiningerrel a The Neighbours triót. Pályája során koncertezett többek között Anthony Braxtonnal, John Surmannel, Albert Mangelsdorffal, Fred Andersonnal. Számos közös fellépése volt Ernst Jandl költővel.

Stephan Meinberg
(trombita, szárnykürt) – http://de.wikipedia.org/wiki/Stephan_Meinberg

Lübeckben tanult európai klasszikus zenét, Kölnben pedig jazzt. 1999–2000-ben DAAD-ösztöndíjas volt a New York-i New School University-n.

A „ViTAMiNE” együttes állandó tagja (Claudio Puntinnel, John Schröderrel), de rendszeresen fellép és jelentet meg lemezeket olyan formációkkal is, mint például az „Arnie Bolden”, a „moLd” és a „Heelium”.

Olyan világhírű zenészekkel dolgozott együtt, mint Charlie Mariano, David Liebmann, Hans Bennink és Peter Brötzmann, Henning Berg, Frank Gratkowski, Dieter Manderscheid.

Gabriel Coburger
(szaxofon, fuvola, zeneszerzés) – http://www.gabrielcoburger.de/

Hamburgban született 1967-ben. 1988-tól 1993-ig a Hamburgi Zeneművészeti Főiskolán tanult. 1990–93 között a Német Szövetségi Jazz-zenekar első altszaxofonosa volt. Az Észak-Német Rádió Bigbandjének első tenorszaxofonosaként olyan világhírű zenészekkel készített felvételt, mint Johnny Griffin, Lionel Hampton, Al Jarreau, Clark Terry. DAAD-ösztöndíjasként 1993-ban többek között Lee Konitz-nál, Dewey Redmannél, Dave Liebmannál folytatott tanulmányokat. 1997–2001 között New Yorkban élt és dolgozott mint szabadfoglalkozású művész. Előadóként a világ számos jelentős fesztiválján lépett fel.

Sven Kerschek
(basszus) – http://www.myspace.com/svenkerschek

Művészcsalád sarjaként 1973-ban látta meg a napvilágot a festői Flensburgban. A Hamburgi Zeneművészeti főiskolán végzett jazzgitár-szakon.

1997-ben Testreihe nevű együttesével megnyerte egy német szövetkezeti bank ifjúsági kulturális vándordíját. Szabadfoglalkozású művészként él Hamburgban. Állandó tagja a Gabriel Coburg Quartettnek és a Jean Paul Quintetnek.

Számos rádió- és CD-felvétel közreműködője. Rendszeresen vállal zenei munkákat különböző hamburgi színházakban Wolfram Apprich-hel.

Dirk Achim Dhonau
(dobok) – http://www.eisenrot.de/dhonau.php

Dieter Glawischnignél tanult a Hamburgi Zeneművészeti Főiskolán. Szabadfoglalkozású zenészként és tanárként él.

Jelenleg több együttesben, projektben is zenél állandó tagként, mint például a Dhonau Dabrock Duo, a Capri di Rote Quintet, a Trio Collage, vagy az Eisenrot. Rendszeresen dolgozik zenészként és színészként is különböző színházakban.

Rendszeres közreműködője irodalmi esteknek és zenés, táncos produkcióknak is. 2006 decemberében mutatták be egyik zeneszínházi darabját „Arbeit ist Urlaub“ címmel Bécsben.

Tudjunk egymásról! Jelöld vissza a részvételed a Facebookon itt: 

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára