A Nádasdy Trió hangversenye a magyar kultúra napja alkalmából

A sárvári Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár tisztelettel meghívja Önt és barátait 2015. január 23-án (pénteken) 19 órára, a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermébe a magyar kultúra napja alkalmából összeállított hangversenyre.

nadasdytrio_FB

Műsoron:

Sugár Rezső: Serenata • Kodály Zoltán: Szerenád, Op.12
Dohnányi Ernő: c-moll zongorakvintett Op.1.

Előadja a Nádasdy Trió:
Berki Antal, Fodor Dániel: hegedű • Tóth Péter: brácsa

Közreműködnek:
Bak Orsolya: zongora • Petró András: cselló

Belépődíj: 1000,- Ft

A Nádasdy trió tagjai 2009-ben döntöttek úgy, hogy a vonóstriónak ebben a szokatlan formájában lépnek a közönség elé. Hangszer-összeállításuknak köszönhetően új színfoltot képviselnek Szombathely és Vas megye zenei életében. 2010-ben a Savaria Szimfonikus Zenekar által meghirdetett kamarazenei versenyen harmadik helyezést értek el. 2011-ben elkészítették első CD felvételüket.

Berki Antal (hegedű)
Szegeden végezte egyetemi tanulmányait, és diplomája megszerzése óta él Szombathelyen. Itt a Szimfonikus zenekar mellett tagja lett a Camerata Pro Musica kamarazenekarnak is. 2004-ben a Rajter Lajos emlékversenyen a díjazottak között szerepelt, 2006 óta pedig koncertmestere a Johann Strauß Operette Wien zenekarának.

Fodor Dániel (hegedű)
Budapesten szerezte művészi diplomáját, majd néhány év múlva, 2003-ban felvételt nyert a Savaria Szimfonikus Zenekarba. A zenekari munka mellett különböző kamarazenei formációk tagjaként számos magyarországi és külföldi produkció fellépője volt. Tagja a Fodor Kamaraegyüttesnek, és a Camerata Pro Musica kamarazenekarnak.

Tóth Péter (brácsa)
diplomáját szintén Szegeden szerezte – 2002 óta tagja a Savaria Szimfonikus Zenekarnak. 2004-ben díjat szerzett a Rajter Lajos emlékversenyen és tagja a Dohnányi Triónak, amellyel számos hangversenyt adtak határon innen és túl.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára