A 94 Képzőművészeti Társaság kiállítása a Galeria Arcis-ban

A sárvári Nádasdy-vár Művelődési Központ
és Könyvtár tisztelettel meghívja Önt és barátait
2011. szeptember 4-én (vasárnap)
11 órára a sárvári Nádasdy-vár
Galeria Arcis kiállítótermébe
„94” Képzőművészeti Társaság kiállításának megnyitójára.

GA_300

Kiállító művészek:

Balogh István Péter – festőművész, Elisabeth
Ledersberger-Lehoczky
– szobrászművész, Josef Hasenöhrl – festőművész, Hagymás István – fotóművész, Leclerc Szelényi Ulrik – szobrászművész,
Págyi Zsóka – képzőművész

A tárlatot megnyitja

Pápes Éva – művészeti író

A kiállítás megtekinthető

2011. október 1-ig
hétköznap: 10–17 óráig
szombaton 9–13 óráig

A „94” Képzőművészeti Társaságról

A „94” Képzőművészeti Társaság 2006. decemberében alakult. Az egykori alapító tagokat a lakóhelyi szomszédság mellett a szépség, az önkifejezés, a kísérletezés minden formában való megnyilvánulásának tiszteletben tartása, az ebben való egyetértés hozta közel egymáshoz.

Az első kiállítások után (Tamási, Szentgotthárd, Őriszentpéter) közös szereplésüknek a 2007. júniusától saját szervezésben működő Márokföldi Művészeti Fesztivál ad teret, évről-évre nagyobb látogatottsággal és elismertséggel. A színvonalas kulturális programok szervezésében vesz részt Tamus Beáta körmendi zenepedagógussal egyetemben Pápes Éva művészeti író, a Társaság kültagja, aki a megnyitókon való közreműködésével, írásaival, elemzéseival képviseli és támogatja a „94” Képzőművészeti Társaságot.

A jelenlegi tagság 2009. tavaszán szerveződött a 3. Márokföldi Fesztivál alkalmából. A vezérgondolat az országhatáron túlnyúló művészbarátságok megtestesítése volt, így lett a társaság tagja Hagymás István fotoművész Szlovéniából, Lendváról, Josef Hasenöhrl festőművész Németországból – ő Nagykanizsához közel, Pat községben lévő műtermében tölti az év nagyobb részét. Elisabeth Ledersberger Lehoczky szobrászművész, az Osztrák Képzőművészek Egyesülete, Wien NÖ Burgenland alelnöke Ausztriát is képviseli művészetével, Págyi Zsóka keramikusművész munkáival a műfajok sorát teszi teljessé – ő a közelmúltban talált új otthonra a Zalaegerszeghez közeli Petrikeresztúron.

A két alapítótagot is említsük meg: Leclerc Szelényi Ulrik szobrászművész, aki Németországban született magyar szülők gyermekeként, Márokföldön telepedett le mintegy tíz éve. Az Őrségben, Veleméren élő Balogh István Péter festőművész több mint húsz éve van jelen a régió művészeti életében.

Kellemes nézelődést, időtöltést kíván a „94” Képzőművészeti Társaság!

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára