600 éves sátoros ünnep – Simon, Júdás napi országos vásár 2015

Október 24-én zajlott a város 600 éves múltra visszatekintő országos kirakodóvására, melynek több mint 40 ezer látogatója volt.

A vásár hivatalos kezdetén kellemes őszi idő és napsütés fogadta a több mint hatszáz árust és a sok ezer érdeklődőt. Húsz éve még élő malacokat is árultak a vásáron, mára belőlük csak a feldolgozott sütött és főzött leszármazottaik maradtak. A legjobban a sokféle étek közül még mindig a sült kolbász fogyott. A Nádasdy-vár hídja mellett állt a vásár forralt boros vésztartaléka egy 1350 literes üstben melegített, az egyik villányi pincészet által adott borfőzet.

A Kézműves utca és a Gasztro udvar is megtalálta közönségét és a vásársátorban is egész napos program volt. Fellépett a Sárvári Néptánckör, a Parti Bisztró zenekar, a Magyar Táncművészeti Főiskola 2005-ben végzett évfolyama, az erdőszombattelki zenekar és a magyarborzási hagyományőrzők.

A kora esti sátorbontás után Tóvári György a vásárt bonyolító cég vezetője úgy számolta, hogy több mint negyvenezer látogatója volt a vásárnak. Néhány órával a zárást követően a belváros utcáit már feltakarítva adták vissza a forgalomnak.

Szöveg forrás: sarvarvaros.hu

Fotó: Auer Gábor

Fotó: Cooper

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára