Sajtóvisszhang: Ifjú természetvédők sikere (Vas Népe)

Két természetvédelmi versenyen is a legjobbak között végeztek a Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskola tizedik osztályos tanulói.

A Pannon Egyetem Mérnöki Kara áprilisban tizedik alkalommal rendezte meg a Hlavay József Országos Környezettudományi és Műszaki Diákkonferenciát. A Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskolából Szabó Dávid 10. A és Földes András 10. B osztályos tanulók a Növényritkaságok nyomában – Mit rejt a Lánka-patak melletti égeres és láprét? című előadásukkal 2. helyezést értek el. Vizsgálataikat tavaly óta végezték a területen. Felkészítő tanáruk Bognár Nóra volt.

A három gimnazista természetvédő Bognár Nórával és Vígh Viktorral (Fotó: Tinódi Gimnázium)

A tatabányai Bárdos László Gimnáziumban pedig tizenkettedik alkalommal került sor a több mint húsz éves múltra visszatekintő Diákbiológus és Környezetvédő Napokra, ahol  Szabó Dávid és Földes András előadásukkal 2. helyezést értek el a környezetvédelem szekcióban. Kazmar Tamás 10. A osztályos tanulót különdíjjal jutalmazta a zsűri a Béka – Béke című dolgozatáért, melyben a tanuló a klasszikus biológia témakörében a sárvári békamentés folyamatát és eredményét foglalta össze.  Felkészítő tanára Vígh Viktor.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára