Vízalatti festménykiállítás a Sárvárfürdőn

Az ország első vízalatti festménykiállítását rendezték pünkösd hétfőn a sárvári gyógyfürdő egyik szabadtéri medencéjében. A vízhatlan csomagolásban lévő képeket a két méter mélyre lemerülő fürdőzők élvezhették csak igazán.

A magyar fürdőtörténelemben először került sor ilyen tárlatra. Az emberek többsége már nem jár kiállításokra, így a művészetet szerettük volna közelebb hozni a közönséghez – mondta a megnyitón Vancsura Miklós, a gyógyfürdő igazgatója. A vizes festménykiállításon Víg Attila Erzsébet-díjas festőművész alkotásait nézhette meg az alámerült néző.

A mostani kiállítás főpróbája volt egy nyári eseménynek, melynek során a művész egy, az Egyesült Arab Emirátusokban, Abu dhabi-ban nyíló új – nagyobb részt a víz alatt lévő – szálloda avatóján állítja a Vörös-tengerbe műveit. A festmények meditatív jellegűek, melyek a vízen keresztül nézve sajátos hatást mutatnak, a medencében a látáson kívül a többi érzékszerv eltompul és felerősíti a művek látványát – nyilatkozta Víg Attila.

A képek lerakásában a hivatásos könnyűbúvár mellett fürdőző gyerekek is segédkeztek. A különleges tárlat a fürdő zárásáig volt megtekinthető.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára