Valami Jazz Sárváron – érkezik a The NU Band az USA-ból

A The Nu Band egyike a New York-i belváros legizgalmasabb, legmerészebb és legnépszerűbb együtteseinek, amelyek a legutóbbi évtizedek különösen kreatív periódusából emelkedtek ki.

Fekvo_A5_1_lapos_jazz.indd

A The Nu Band egyike a New York-i belváros legizgalmasabb, legmerészebb és legnépszerűbb együtteseinek, amelyek a legutóbbi évtizedek különösen kreatív periódusából emelkedtek ki. Mark Whitecage, Joe Fonda, Lou Grassi és Roy Campbell olyan zenét hoznak létre, amelyik szerves egységbe foglalja a dzsessz történetét Louis Armstrongtól Anthony Braxtonig, hogy ebből a hagyományból egy kivételes és erős hangzást teremtsenek. A világ egyik legfoglalkoztatottabb bőgőse, Joe Fonda ma már hazajár Sárvárra, játéka és sugárzó személyisége mély hatást gyakorol a magyar dzsessz rajongóira is.

Az éve elején váratlanul elhunyt trombitást, Roy Cambelt a New Yorkban élő, német születésű Thomas Heberer helyettesíti ezen az európai turnén, akit Dave Douglas világhírű trombitás európai mesternek, a zenekritikus Steve Lake pedig az új trombitazseninek nevezett. A Misha Mengelberg’s és Hank Bennink’s Instant Composers Pool (ICP) együttessel elnyerte a DownBeat kritikusok díját 2002-ben, Aki Takaséval pedig a Német Zenekritikusok díját 2004-ben. Pina Bausch 2002-ben készített „Tegnapi, mai és holnapi gyermekeknek” című koreográfiája a Wuppertal-i Táncszínházban Thomas Heberer zenéjének felhasználásával készült.

A The Nu Band – egy európai turné keretében – nürnbergi rádiófelvétel után érkezik Sárvárra, és fojtatja útját ausztriai fellépések után Olaszországba.

A koncert dátuma: 2014. március 26. (szerda) 19:00
Helyszín: Sárvár, Nádasdy Múzeum díszterme
Belépődíj: 1500,- Ft

Facebook-esemény »
Biográfiák » 

Sajtóanyag »
Fotók »

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára