Új kislemezen dolgozik a Konkoly együttes

Szeptember 18-án Sárváron egy házistúdióban kezdődtek el az új Konkoly kislemez fevételei. Az együttes negyedik korongján 7 dal lesz, közülük néhány alapja ismerős lehet majd, hiszen korábbi szerzemények újrahangszerelt változatai.

konkoly_st_1

 

Az együtteshez tavaly csatlakozott Enyingi Péter dobos, akit az előzőekben a zalaegerszegi Praha zenekar oszlopos tagjaként ismerhettünk. Peti feszes dobolása az előzőekhez képest teljesen más zenei környezetbe helyezi a Konkoly zenéjét. Az eddigi szolidabb, dobnélküli hangzásból egyszerre szigorú, klubkoncertek légköréhez is illeszkedő megszólalás vált, nem véletlen, hogy idén már a Nyáréj Fesztivál közönségének is megmutatták az új arcot a Nádasdy-vár Pinceklubjában nem kis sikerrel.

A felvétel a dobok rögzítésével kezdődött, majd szép lassan halad tovább a többi hangszerrel, a munka üteme viszonylag lassú, hiszen az együttes tagjai és a felvétel készítője is mindannyian saját munkahelyeiken is dolgoznak, másrészt 2 Konkoly zenész is Zala megyéből érkezik, ami persze nem csak a felvételt, a próbák menetét is megnehezíti.

A lemezen visszatükröződik majd a Konkoly mindig változó, új arca, de persze nem maradnak el a csodás hegedűdallamok és a többszólamú ének sem. A CD felvételei a tervek szerint még októberben elkészülnek, az utómunkálatok után, valószínűleg még idén betehetjük a lejátszókba.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára