Új dísz a pinceklubban

Szeptember első szombatján ismét összejött a Nádasdy-vár Pinceklubjában a Láthatatlan Sárvár ügyét támogató fiatalok kis csokra. Kihasználva a pinceklub üres falfelületét, közös festésbe kezdett a csapat: a projektorral kivetített, ceruzával körberajzolt ábrát kortól, nemtől függetlenül festették, színezték a megjelentek. A végeredmény a honlap nagyméretű logója lett, amely új, közösen készített dísze lett a pinceklubnak.

img15

Cooper a fotózás mellett néhány sorban lejegyezte a munka menetét:

Első körben szóltunk a klub ügyében bábáskodó személyeknek, hogy ha van kedvük, jöjjenek és segítsenek. Összejött a „kis csapat” és a Kati büfétől (Nádasdy-büfé) elindulva, az eszközöket összeszedve, lementünk a pinceklubba. Mivel a rendelkezésre álló noteszgép és a projektor megfelelő csatlakozók hiányában sehogy sem akart frigyre kelni, improvizálnunk kellett, néhány perc múltán sikerült is egy másik laptoppal felépítenünk az optikai kapcsolatot (Köszönet érte a Molnár családnak.). A problémát megoldva rávetítettük a fehér falfelületre a Láthatatlan névjegyet, és nekiálltunk körberajzolni a betűket, vonalakat.

img01

Miután minden körvonalat sikerült megrajzolnunk, kikapcsoltuk a projektort és helyette két reflektort üzemeltünk be. Reflektorfényben kezdtük meg a betűk kifestését a megfelelő színek kiválasztása után.

img10

Az eredeti névjegytől annyiban tértünk el, hogy nem két színnel, hanem hárommal dolgoztunk. A webcímet (https://lathatatlansarvar.hu) úgy gondoltuk, kiemeljük és erre találtuk a barna festéket.

 

img11

Munkánk befejezése után Hámori Balázs etnográfus akkurátusan „lemeózta” a szombat délután készült falfestményünket.

 

img12

Mivel a csapat tagjai (egyelőre) nem kreatív szakemberek, a „mű” természetesen hagy kívánnivalókat maga után, a festék itt-ott elfolyt, a kontúrok helyenként gacsibák. Az akció mégis olyan gyümölcsöt termett, amely nagyobb értéket képvisel a közösség (és remélhetőleg minden látogató) számára, mint egy profi munka. Épp ezért további közös dekorációs délutánokat tervezgetünk, remélhetőleg legalább ennyi lelkes segítő kéz részvételével.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára