Töklámpás, színész- és zsonglőrtanoncok – Teltházas volt „A Te Napod”

Rengeteg gyerekkel, anyukával és apukával népesült be október 14-én, vasárnap délután a Nádasdy-vár művelődési központjának folyosója. Az egészdélutános programban volt bohócműsor, bábszínház és műhelyfoglalkozás is.

A klubfolyosó három termében az őszhöz kapcsolódóan zajlottak a műhelyfoglalkozások. Az egyik teremben tököt faragtak, a míves alkotások belülről gyertyával megvilágítva mutattak a legszebben. Volt vidám arc, volt ijesztő arc, macska a Hold sarlóján egyensúlyozva, különféle állatok. A másik teremben ajtó- és ablakdíszek, a harmadikban vesszőből font tárgyak készültek – természetesen a foglalkozásvezetők segítségével.

A folyosó színpadán aztán Zsongi bohóc, a környék egyik legsokoldalúbb bohóca kezdte el izgalmas műsorát. Zsongiúr szinte mindennel zsonglőrködött, amit maga körül talált: kosárlabdával, buzogányokkal, de még égő fáklyákkal is! Izgalomra nem volt ok, a bohóc nagyon körültekintően „játszott a tűzzel”, egy percre sem vette le a szemét a gyerekekről, akiket aztán be is vont a műsorba. Az ifjú tanítványok pörgő tányérokat egyensúlyoztak, majd teniszlabdákkal gyakorolták a zsonglőrködés alapjait. Zsongi bohóc nem csak zsonglőrködött, mint zenebohóc is megcsillantotta tudását és szaxofonját a délutáni lebilincselő műsorában.

A győri Csörgősipka Bábszínház Ludas Matyi című mesejátéka következett aztán, amely szintén száműzte a „színpad – közönség” előadásmódot. A gyerekek interaktív módon vehettek részt a történet kibontásában.

Az őszi „A Te Napodon” rengetegen vettek részt, de senki nem ment haza üres kézzel. Szinte mindenkinél ott volt a frissen készült töklámpás, vagy ablakdísz. Legközelebb december 16-án jelentkezik „A Te Napod”, akkor természetesen a karácsony lesz a téma, ekkor nyílik egyben a karácsonyi rajzpályázatból összeállított kiállítás is a művelődési központ folyosóján.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára