Színes volt a „Te Napod”, mint az ősz – gyerekdélután a Nádasdy-várban

Műhelyfoglalkozások, papírszobor-kiállítás, Tarisznyások koncert, bábszínház, angoltanulás és – a meghirdetett programon kívül még – „poharazás” (Nem félreérteni!) is fogadta a gyerekeket október 9-én vasárnap a Nádasdy-várban.

tenapod6

Már a belépés után, a várfolyosón szembetalálkozhattunk a Polcz Károly alkotta életnagyságú papírszobrokkal. A hosszúszakállas arab úr tessékelte be az érkezőket, szegény fekete rabszolga állt az egyik, bennszülött asszony a másik sarokban. A bábuk között elvegyülve a Helen Doron kabalakenguruja vegyült el ugrálva, a gyerekeket táncoltatva. A színpadon kevéssel a kezdés után meglepetésként jelentek meg a Szombathelyi Kötélugró Klub fiatal tagjai, ők nem szerepeltek a szórólapon, „lapzárta” után jelentkeztek, produkciójuk viszont odaszegezte a színpadra a gyerek és felnőtt-tekinteteket. Bár kötélugró show-t nem, szinte akrobatikus pohárshow-t láthattunk. Óvodás, alsótagozatos korú gyerekek tornyozták egymásra egyik oldalról, bontották a másikról a különböző számú műanyagpoharakat, mindezt időre! A játék nem csak a számok megismerésében hasznos, egyszerre dolgoztatja mindkét agyféltekét, ráadásul nagyon látványos is.

tenapod2

A művelődési központ klubtermeiben közben lázasan zajlottak a műhelyfoglalkozások, különféle – az őszre jellemző – dísztárgyak készültek, a kisebbeknél lelkesen segédkeztek a szülők is. A Helen Doron nyelviskola angolosai a poharazókat váltva büszkén számoltak angolul, illetve hajtották végre az angolnyelvű utasításokat a masírozástól elkezdve a helybenfutásig.

tenapod5

A Tarisznyások együttes zenés-verses műsrát, a Csengő-bongót hozta el a sárvári gyerekeknek, akik az őszi „Te Napod” befejezéséül Az égigérő fa című mesedarabot izgulhatták végig a Mesebolt Bábszínház előadásában, a Nádasdy-vár hátsó nagytermében. A következő, karácsonyváró „Te Napod” december 18-án, vasárnap lesz ugyanitt, amikor egyben a karácsonyi rajzpályázatból rendezett kiállítás is megnyílik.

– twickkk –

 

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára