Szent Pál útjai – Dr. Gyürki László előadása

Dr. Gyürki László pápai prelátus lesz a Sylvester Könyvbarátok Klub vendége. 2010. december 8-án (szerdán) 17 órárakor „Szent Pál missziós útjai” címmel tart előadást bibliai témákról a könyvtárban. A vetítettképes előadásban személyes élményeiből indulva keresi Szent Pál életének titkát.

Paulus

„Alig 15 aktív év alatt kijelölte a kereszténységség útvonalát. Élete titkát a Filippiekhez írt levelében fogalmazta meg: „Nekem az élet Krisztus, a halál pedig nyereség!” (1,21). Életének és útjainak bővebb kifejtése következett a vetítés során a képek segítségével. Elvezette hallgatóit Tarzusztól kezdve missziós útjainak állomásain át a Szent Pál bazilikáig, ahol szarkofágja található.

Lelki zarándokút volt ez Pál apostol nyomában. Ennek a zarándoklatnak végső kicsengését így fogalmazta meg az előadó: Amikor Pál nyomában járunk a Szentföldön, Török-, és Görögországban, vagy Rómában, ne felejtsük el, hogy a legszebb „nyomokat” nem ezeken az utazásokon kell keresni, és nem is kell értük távoli országokba menni. Pál legfontosabb „nyomai” az ő levelei, amelyeket ránk hagyott.

De ezek nem csupán Pál nyomai, hanem egyben Isten nyomai is. Mert az Egyház ezeket Írásaihoz sorolja, amelyek Isten szavát kinyilatkoztatták és mindig kinyilatkoztatják.”

Dr. Gyürki László pápai prelátus

Forrás: Martinus

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára