SOK-koncert – Debütál Sárvár új amatőr művészeti együttese

A Sárvári Oratórikus Kórus 2014. február 22-én 18 órai kezdettel tartja bemutatkozó koncertjét a sárvári Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi Szakképző Iskola dísztermében.

sok

A Sárvári Oratórikus Kórus újabb színfolt a város amatőr művészeti együttesei között, mely tavaly augusztusban alakult sárvári és környékbeli települések énekelni szerető zenebarátaiból, jelenleg 55 tagot számlál. Megalakulásuk hiánypótló, hiszen a városban évtizedek óta nem működött állandó felnőtt vegyeskar. Az énekkar tagsága korosztályt tekintve sokszínű, ez teremt jó hangulatot, frissességet az együttesnek.

Péntek esténként próbálnak, ez minden kórustag számára vidám feltöltődést, kellemes, munkával teli időtöltést jelent. Repertoárjuk még kialakulóban van, de első koncertjükön is igyekeznek majd széles dallamvilágból válogatni: a magyar népdaloktól kezdve, a klasszikus, valamint az egyházi zenén át gospelt és kortárs zenét is énekelnek. Jacques Berthier, Giulio Caccini, Daróci –Bárdos Tamás, Luigi Denza, Daniel Friderici, Karl Jenkins, Kocsár Miklós, Wolfgang Amadeus Mozart, Michael Praetorius, Giacomo Puccini, Nini Rosso szép kórusművei szólalnak meg.

O

Éneküket kiegészíti Dörnyei Roland virtuóz zongora játéka és a Sárvári Vonósok szép muzsikája (művészeti vezető: Kovács Éva). A koncerten köszöntőt mond Kondora István polgármester, a kórus vezetője és karnagya dr. Szalai Ferencné.

plaki_korus

Az együttes Facebook-oldala »
A bemutatkozó koncerthez kapcsolódó Facebook-esemény »

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára