Siker volt a Koltai rendezte bohózat

A Körúti Színház az idei sárvári Nyári Színházi Esték sorozat év új partnereként már másodszor mutatkozott be a Nádasdy-vár udvarán ezen a nyáron. Két hónapja Az ajándék gésa című vígjátékukkal lopták be magukat a sárváriak szívébe, a hétvégén pedig egy zenés Eisemann-Szilágyi-bohózatot, az Én és a kisöcsém címűt játszották.

img50

Érezhető, hogy a sárvári színházszerető közönség körében hamar elterjedt a társulat jóhíre, szombaton több jegy kelt el, mint az előző darabjukon, körülbelül 250 fő volt kíváncsi Az én és a kisöcsémre, ami Koltai Róbert rendezésében és főszereplésével került színpadra Sárváron is. Emellett érdekességnek számít, hogy a Színház és Filmművészeti Egyetem egykori hallgatói szintén Koltai Róbert rendezésében néhány éve vizsgaelőadásként mutatták be. A mára már végzett és ismert fiatal színészek újra összejöttek, és Koltai Róberttel kiegészülve a Körúti Színházzal turnéztatják a jól ismert vígjátékot.

Ahogy a Körúti Színház honlapján is megjegyzi, Az én és a kisöcsém a társulat repertoárjának „tuti befutó” kategóriájába tartozik, könnyed bohózat, mégis telve szellemességgel, ötletekkel, iróniával. A könnyen befogadható jellege ellenére komoly emberismeretet, szakmai jártasságot feltételez a darab a szerzőpárostól, egyszerű üzenete pedig talán az lehet, hogy gyakran csupán egy-egy pillanat határozza meg valamennyiünk sorsát.
A komédia betétdalai között olyan ismert melódiák szerepelnek, amelyek annyira mindennaposak, hogy sokszor hirtelen nem is tudjuk, honnan ismerjük őket, mint például a „Holdvilágos éjszakán, miről álmodik a lány?”.

img24

Az előadás nagyszerű hangulatban telt, érezhetően a színészek és természetesen a közönség részéről is. Gyorsan lekopogjuk, de idén kegyesnek látszik az időjárás is a szabadtéri rendezvényekkel kapcsolatban. Ezúttal is kellemes idő volt, bár a darab utolsó pár percében okozott némi pánikot a hirtelen megeredt eső, de a tapsrend végére – amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan – el is állt.
Az idei Nyári Színházi Esték sorozat a végéhez közeledik, a Nemzetközi Folklórnapok keretében zajló tánckoreográfia, a Magyar Állami Népi Együttes Táncos magyarok című előadása, majd az augustus végi Soltis Lajos Színház-féle A dzsungel könyve (Itt írtunk róla: Egy vérből valók vagyunk, Ti meg én…) után a tervezett programnak megfelelően le is zárul. Mindkét darab kiváló szórakozást ígér, érdemes velük zárni a nyarat!

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára