Sárvári Zenei Regiszter – Doomsday

Utolsó frissítés: 2009.09.15.

Zenekar neve: Doomsday

A zenekar állapota – passzív

Zenekartörténet – Az Unsolved Problems projectzenekaraként indult el a Doomsday 2001-ben. A zenei tudásunk hézagait a lelkesedéssel próbáltuk kitölteni, s a zenei fejlődés próbáról próbára érzékelhető is volt. A zenekar jó pár koncertet adott főként Sárváron és környékén. Hosszú, témahalmozó számokat írtunk, melyekben a fő hangsúlyt a számok mondanivalójára fektettük. Főként antiglobalizációs, állat- és környezetvédelemmel foglalkozó szövegeink születtek. A zenekar fő mondanivalója a nevünkre (Ítéletnap) vezethető vissza: hittünk ugyanis abban, hogy azokra, akik nem hajlandóak megváltozni és a silány, értéktelen életvitelükhöz ragaszkodnak, lesújt majd a biztos vég, hiszen az elkerülhetetlen ítéletnapon mindenkit érdemei szerint bírálnak majd el. Az egész zenekar meghatározó élményeként szolgált az amerikai Catharsis (R.I.P.) zenekar tevékenysége, fő működési közegünk pedig az akkoriban igen aktív helyi hardcore-szintér volt. A Doomsday végig a d.i.y. (do it yourself – csináld magad) jegyében működött, majd 2002-ben a dobosunk és énekesünk elköltözött és a zenekar ereje teljében felszámolta magát.

 

Az együttes tagjai:

Tóth Péter 2001 – 2002 ének
Kondor Tamás 2001 – 2002 basszusgitár
Incze Péter 2001 – 2002 dob
Antal
Gábor
2001 – 2002 gitár

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stílusismertető, zenei jellemzéss – Mélyre hangolt, gyors, crust/hardcore/metal keverék, ami intenzív előadásmóddal párosult.

Diszkográfia

Fontosabb fellépések

Sárvár, Szentgotthárd.

Őket hallgatjuk – Catharsis, Earth Crisis, Morning Again, Undying, Poison the Well, Dawncore, Newborn, Darkest Hour, Anibal, Refused, stb…

Hang és videoanyag

 

Elérhetőség

 

A zenekarról megjelent (online) írások linkjei

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára