Sárvári tollforgatók estje a Nádasdy-vár könyvtárában

A Sylvester Könyvbarátok Könyvklub szervezésében immáron második alkalommal gyűltek össze a sárvári tollforgatók, hogy műveiket megismertessék a nagyközönséggel.

Elsőként Pászthory Karolin nyugdíjas pedagógus verseit hallhattuk. Az írónő gyerekkori emlékeit felidéző írások a Magvetés című evangélikus lapban jelentek meg nemrég. Őt követte Mészáros Ágnes, aki pár hónapja kezdett bele a versírásba, de humoros, alliterációkkal teli, vidám történetei osztatlan sikert arattak.

A most 83 éves Horváth János 16 éves korában kezdett bele a rímfaragásba, azóta is minden jeles alkalomra új művel áll elő. Az évek során megszületett összes versét a mai napig kívülről tudja az író. Először szerepelt nagyobb közönség előtt Süle Gyula, aki verseiben a család és a természet szépségeiről mesél, de a minden napi élet, és a politika sem áll távol tőle. A sort Lukács Réka Eszter zárta, akinek két éve jelent meg verseskötete, és készülőben van füveskönyve. Jó hangulatú estét tudunk magunk mögött, és jó érzéssel tölthet el minket, hogy Sárváron él a költészet.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára