Sárvári Szent Iván-éjszaka és XI. Halászléfőző verseny

A sárvári Szent Iván-éjszaka zenei programjai idén a Csónakázó-tó új Találkozási pontjáról szólnak majd, hangulatukban pedig illeszkednek a nyári napéjegyenlőség spirituális töltöttségéhez. Itt lesz a Colombre Band, a Sámán Aura és a teljes Aura együttes, majd Ziskó Olivér dobos adja elő A Csodaszarvas című tűzszínház-produkcióját egy dobfelszereléssel.

Colombre Band

colombre

„A Colombre Band dalok nem specifikus helyzetekről szólnak, s nem is valami kulturálisan szeparált réteghez, nem kell hozzá sem rockernek, sem punknak, sem emósnak, sem rajnak, sem poppernek lenni, hogy hozzád szóljon, hogy értsd. Csak embernek, bármilyennek. Jó, mondjuk, némileg gondolkodónak. Persze csak ha akarod érteni. Garantálom, sokan nem akarják…” Berta Zsolt – Magyar Napló 2012. január

Sámán Aura

saman1

Ezoterikus produkciójában Szemző Gábor sámán a tibetiek ősvallásához kapcsolódóan, hangszerekkel körbefogva és kísérve kántál mágikus verseket, így idéz meg ősi erőket.

Szemző Gábor – kagylókürt, táltosdob
Gömbös Gyula – gitár

Aura

aura1

Az Aura 2001 óta játszik a hangokkal, a Gömbös Gyula és Barátai formációból alakultak a Mű-Hely improvizációs estjei által inspirálódva, melynek azóta állandó résztvevői, Fellépéseiket misztikus hangulat övezi. Törzsi improvizatív progresszív kompozíciók, megfejthetetlen zenei témák követik egymást sodró lendülettel, lüktető ritmusokkal. A doboknál Csík István, aki a Kárpát Möbius formációban Cziránku Sándor (Barbaró, Gépfolklór) partnere, de a kétezres évek elején a Trottel Stereodreammel is járta Európát évekig. Szaxofonon a sokak által az ország egyik legjobb szaxofonosának tartott Murányi Ákos játékát élvezhetjük.

Gömbös Gyula – gitár
Tóth Tamás – basszusgitár
Csordics Gábor – gitár
Murányi Ákos – szaxofon
Csík István – dobok

A Csodaszarvas – Ziskó Olivér misztikus tűzszínháza egy dobfelszerelésen

Természetesen a jólismert programelemek idén sem maradnak el, lesz csónakos felvonulás, tűzijáték és máglya is, amelyet a Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület tagjai gyújtanak meg. A zenei programok közben sötétedésig népi fajáték várják a gyerekeket.

sztivan_2015.indd

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára