Rőti József szoborkiállítása nyílik a Folyosó Galériában

A sárvári Nádasdy-vár Művelődési Központés Könyvtár tisztelettel meghívja Önt és barátait 2012. szeptember 5-én (szerdán) 17 órára a sárvári Nádasdy-vár Folyosó Galéria kiállítótermébe Rőti József faszobrász kiállításának megnyitójára. A kiállítást megnyitja dr. Komáromi Tibor középiskolai tanár. A kiállítás megtekinthető 2012. szeptember 26-ig naponta: 10–18 óráig.

Rőti József 

1944-ben születtem Sárváron. 1962-ben itt érettségiztem a Tinódi Lantos Sebestyén Gimnáziumban, majd 1970-ben végeztem el a Testnevelési Főiskolát és 1980 óta élek Mihályfán családommal. Nyugdíjazásomig testnevelő tanárként dolgoztam a helyi általános iskolában. Két gyermekem van.

1973-tól kezdtem a szobrászattal foglalkozni. Az önkifejezés kényszere indított el az alkotáshoz. A fában találtam meg azt az anyagot,amelynek segítségével közlöm gondolataimat. A fában ősi nyugalom van, melegség és erő! És bizonyosság:ez az ezerszer kipróbált, klasszikus anyag nem csap be soha! Autodidakta módszerekkel fejlesztettem tudásomat. Lényegében a fa megmunkálásának technikai formáit kellett megtanulnom.

A kezdeti nehézségek után lassan rátaláltam saját alkotói utamra.Ebben segített a szakma és közönség véleménye is. Szabolcs Péter szobrászművész szavai nagy lendületet adtak a faragás folytatására. A lényeg,megtaláltam azt a sajátos utat, plasztikai formanyelvet,melynek segítségével kifejezem gondolataimat. Alkotásaim témáit a körülöttem lévő világ sokszínűsége adja. Érdekel,hogy miként értelmezik az emberek a szeretet,szabadság és az élet fogalmát!

Zsűrizett szobraim családi házunkban kialakított galériában látható. Közel 35 éves alkotómunkám, 50 szobrát tekinthetik meg az idelátogatók.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára